İOC Üyelerine Madrid'de Protesto

Geçtiğimiz haftada Tokyo'dan incelemelerde bulunan heyetin Madrid 2020'deki denetlemelerine bugün protestolar damgasını vurdu.

IOC Denetleme Komisyonu üyeleri, akşam saatlerinde basın toplantısı yapmak üzere geldikleri otelin önündeki bir grup İspanyol'un sözlü ve pankartlı protestosuna maruz kaldı.Madrid 2020’yi mercek altına alan IOC Denetleme Komisyonu üyeleri, Madrid 2020’yi mercek altına aldı. 22 Mart’a kadar Madrid denetlemesi yapacak olan üyeler, 23 Mart’ta İstanbul’a gidecek ve 27 Mart’a kadar da İstanbul'da incelemelerde bulunacak.IOC Denetleme Komisyonu üyeleri dün ilk olarak İspanyolların dünyaca ünlü stadı Santiago Bernabeu Stadı'nı gezmişti.

Real Madrid ve İspanya Milli Takımı’nın ünlü kalecisi Iker Casillas da denetleme sırasında Madrid 2020’ye destek verirken, Madrid 2020 Komitesi Bernabeu'yu futbol maçlarının oynanacağı stat olarak sundu.Madrid 2020 Komitesi ve IOC Heyeti akşam saatlerinde bir basın toplantısı yaptı. IOC ve değişik ülkelerden gelen basın mensuplarına bilgi veren Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, Madrid’in yeraltından her yere kolaylıkla ulaşılacağı bilgisini verdi. IOC Heyeti'nin önemli üzerinde durduğu Parolimpik Oyunları ile ilgili soruları da cevaplayan Botella, ulaşımla cevap verdi ve "Otobüslerin yüzde yüzü, metronun ise yüzde yetmişinde Parolimpik Oyunları'nda yarışacak sporcular yararlanabilicek. Tesislerimiz zaten yüzde yüz hazır. IOC Heyeti'nin bu konuda bir araştırma yapmaya ihtiyacı bile yok." dedi.

"PROTESTO DEMOKRATİK HAK"
Madrid Belediye Başkanı Bayan Ana Botella, basın mensuplarının protesto ile ilgili sorularını da cevapladı. Basın toplantının yapıldığı otelin önüne toplanan az sayıdaki kişilerin protestosunu normal karşılayan Başkan Botella, şunları söyledi:"IOC Heyeti bu tür protestolara alışık. Gittikleri her demokratik ülkede buna da tanık oluyorlar. Burası da demokrotik bir ülke ve protesto edenlerde demokratik haklarını kullandılar. Madrid halkının yüzde 76'sı, İspanya geleninin de yüzde 81'i 2020 Olimpiyat Oyunları'na destek veriyor."Botella, tepki gösterenlerin kriz nedeniyle işlerinden olan az sayıdaki İspanyol olduğunu da sözlerine ekledi.