İlhan Cavcav, Gül'den Yeni Stadın Ankara Merkezinde Yapılamasını İstedi

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ankara’ya yapılacak yeni stadyumun yeri konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Cavcav, stadyumun mevcut yerine veya Atatürk Kültür Merkezi arazisine yapılması hususunda destek istedi.
Başkent’te yeni stadyum yapılmasının gündeme gelmesinin ardından stadyumun yeri konusunda çeşitli söylemler gündeme geliyor. Yeni stadyumun Etimesgut bölgesine yapılamasının düşünülmesi üzerine Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav bu bölgenin Ankara futbolunu olumsuz etkileyeceğini sadece Gençlerbirliği değil birçok amatör futbol kulübünün bundan etkileneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen İlhan Cavcav, Gül’den yeni stadın Atatürk Kültür Merkesi (AKM) arazisine yapılmasını konusunu iletti. Görüşme sonrası açıklamada bulunan duayen başkan, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın stadının İstanbul'un içinde yer aldığı örneğini vererek, “Buna karşın 80-90 kişilik Olimpiyat Stadı'nın şehirden uzak olması nedeniyle seyirciye cazip gelmediğini, maçlara rağbet edilmediğini Cumhurbaşkanımıza arz ettik. O da bizi çok iyi karşıladı. Bizim görüşlerimize katıldığını söyledi.

19 Mayıs Stadı'nın tarihimizle yaşıt olduğunu dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) 357 dönüm araziye sahip olduğunu, bu arazi içerisinde yapılacak büyük bir spor kompleksinin Ankara'ya mutlaka gerektiğini söyledik. Mamak'tan, Kayaş'tan ve Ankara'nın diğer semtlerinden gelecek seyircilerin, stadın Eskişehir Yolu üzerinde yapılması durumunda maçlardan uzaklaşacaktır.” dedi.

"STAD ŞEHİRDEN UZAK OLMAMALI"
Cavcav, "Cumhurbaşkanı Gül’ün ise 'AKM'nin prosedürünün bayağı zor olduğunu, arazinin Milli Komite'ye ait olması nedeniyle 19 Mayıs Stadı'nın aynı yerine yapılmasının daha uygun olduğunu kendilerine ifade ettiğini söyledi.

Biz ısrarla 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu yere yapılmaması halinde hem Gençlerbirliği hem de diğer amatör kulüplerin sıkıntı yaşayacağını, buraya yapılacak bir tesisin, hem basket, hem voleybol, hitap etmesine uygun olduğunu söyledik. Ankara'nın etrafında olan kazalarımızdan herkesin buraya gelme imkanının daha rahat olduğunu ifade ettik. Kendisi de bu konunun ciddiyetle üzerinde duracağını, Başbakan'ımızdan da bir randevu alarak, kendisiyle görüşmemizin doğru olacağını belirtti.

Kendisinin de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'ne talimat vereceğini, 357 dönümlük arazi üzerinde ne yapılabilir, ne yapılamaz bunu araştıracağını ifade etti." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın konuya nasıl yaklaştığının sorulması üzerine Cavcav, şunları kaydetti; "Spor Bakanımız da konuyu kabul etti ancak Başbakan'ımızın mutlaka onayının alınması gerektiğini söyledi.

Eğer Başbakan'ımız bu işe onay verirse bizim için daha iyi olur ifadesini kullandı. Başbakan'ımızın çok yoğun olması nedeniyle bir araya gelemedik. Yalnızca Gençlerbirliği için değil Ankara'da amatörlükten profesyonelliğe geçecek bütün kulüplerimiz için böyle bir tesisin çok büyük yararı olacağını Cumhurbaşkanımıza ilettik, Başbakanımıza da ileteceğiz."