Hentbol Erkekler Süper Ligi

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden İçel Hentbol Takımı'nda, 51 Niğde Spor maçında alınan beraberliğin üzüntüsü yaşanıyor.

Ayrıca İçel takımı, bu beraberlikle birlikte ligdeki ilk beraberliğini almış oldu

Hafta Sonu evinde 51 Niğde Spor ile 27-27 berabere kalan İçel Hentbol Takımı, ligdeki ilk beraberliğini aldı. Ligde oynadığı 19 maçın 9'undan galip, 11'inden mağlup, birinden ise berabere ayrılan İçel ekibi, ligde 19 puanla 8. sırada yer alıyor. Yarın deplasmanda Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Ankara İl Özel İdaresi ile oynayacak olan Güney ekibi, bu maçı en az 4 sayı farkla kazanıp kupada yarı finale kalmanın hesaplarını yapıyor.

Ligde Son oynadıkları 51 Niğde Spor ile yarın Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Ankara İl Özel İdaresi maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Hentbol Takımı Antrenörü Osman Özoğlu, 51 Niğde Spor maçının zor geçtiğini ifade ederek, "Maça iyi başlayamadık. Hem hücumda hem de defansta basit hatalar yaptık. Bunun neticesinde ilk yarıyı 5 sayı geride kapattık. Ancak ikinci yarı da yapmış olduğumuz oyuncu değişiklikleri ile takım kendini toparladı ve oyun dengelendi. İlk yarı oynadığımız oyun bizi memnun etmese de, ikinci yarı oynanan oyun ve mücadele bizi çok memnun etti. Geriden gelip beraberliği yakaladık ama buna biraz üzülebiliriz. Son dakika da topumuz direkten dönmeyip gol olsa maçı kazanacaktık. Tabi bu sene lig çok zor geçiyor. Takımlar çok iyi. Her takım her takımı yenebilecek güçte. O yüzden bu maçta kalmamız gerekiyor. Artık bundan Sonra ki maçlarımızı kazanıp ligi en iyi yerde bitirmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında yarın deplasmanda oynayacakları Ankara İl Özel İdaresi maçı ile ilgili de açıklamalarda bulanan Özoğlu, "İlk maçımızı İçel'de 33-30 kaybetmiştik. Ama maçın Sonuna kadar iyi oynamıştık. Son 1,5 dakika da yediğimiz gollerle mağlup olmuştuk. Tabi Ankara İl Özel İdaresi'nin gücü belli. Ligde 3. sıradalar ve iyi bir takımları var. Ancak ne olursa olsun bu maça kazanmak için çıkacağız. Biz zoru başarmak istiyoruz. İnşallah istediğimiz bir Sonuçla Ankara'dan döneriz" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA