Amatör Lig'de Futbolcunun Hakemi Darp Ettiği İddiası

Bilecik 1. Amatör Ligi'nde hafta sonu oynanan Dodurgaspor-Osmanelispor karşılaşmasını yöneten hakem Barış Yavaş'ın Dodurgasporlu bir futbolcu tarafından darp edildiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, maçın 65. dakikasında rakip oyuncuya küfür ettiği iddiasıyla hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışında kalan Dodurgaspor futbolcusu Ahmet'in, bu duruma sinirlenerek orta hakem Barış Yavaş’ı darp ettiği öne sürüldü. Karşılaşma bu dakikadan sonra tehir edilirken, saldırıya uğrayan hakem Yavaş'ın, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Bozüyük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi

Darp olayıyla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Bilecik İl Başkanı Ömer Yel bir hakem Barış Yavaş'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Her gün memleketin farklı köşelerinden darp haberleriyle karşılaştıklarını kaydeden Yel, "Milletimize neler oluyor? Her gün memleketin bir köşesinden şiddet haberleri alıyoruz, kadına yönelik şiddet bitecek derken şiddet şimdide kamu görevlilerine yöneldi. Gün geçmiyor ki bir 'doktor yada öğretmen darp edildi' haberi gelmesin. Kadın, doktor, öğretmen derken şimdi de maçlardaki hakemlerimize yönelik şiddet gündeme düştü. Bozüyük Atatürk Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Barış Yavaş hafta sonunda yönettiği Bilecik 1. Amatör Küme Dodurgaspor-Osmanelispor maçında kırmızı kart gösterdiği futbolcu tarafından feci şekilde darp edildi. Türk Eğitim-Sen olarak şiddetin her türlüsünü reddettiğimiz gibi beden eğitimi öğretmeni Barış Yavaş’a yönelen şiddet eylemini de kınıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA