Türk Telekom Açıklaması

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Türk Telekom'u 90-80 yendi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım da fazla top kaybı yaparak sayı üretmekte zorlandı. 5. dakikayı 11-7 üstün geçen Fenerbahçe Ülker karşısında Zupan, Alper ve Pasalic ile sayılar bulan ev sahibi ekip, 9. dakikada 17-16 öne geçse de sarı-lacivertliler Kaya'nın basketiyle ilk periyotu 18-17 galip bitirdi.

İkinci periyota Williams'ın 2, Alper ve Zupan'ın 3'er sayılık basketleriyle başlayan Türk Telekom, 12. dakikada 25-20 üstün olan taraftı. Hücumlardan boş dönen rakibi karşısında pota altında Williams ve Ceyhun ile etkili olan başkent temsilcisi, 17. dakikayı da 32-25 önde geçti. Bu dakikadan sonra dış şutlardan Andersen ve Ömer ile istediği sonuçları alan konuk takım, 19. dakikada farkı 3 sayıya indirdi. Son 30 saniye kala Andersen ve Ömer ile üst üste sayı üreten Fenerbahçe Ülker, devreyi 37-36 önde tamamladı.

İkinci yarı, Fenerbahçe Ülker'den Andersen'in, Türk Telekom'dan ise Pasalic'in karşılıklı basketleriyle başladı.

Ev sahibi ekipten Brown'un 3 sayılık basketine konuk takım Guessagba'nın 2 sayılık basketiyle karşılık verince 22. dakika 41-41 eşitlikle geçildi. Alper ve Andersen ile dış şutlardan, Junior ile de pota altında etkili olan Fenerbahçe Ülker, rakibinin de sayı üretmesine izin vermeyince 25. dakikada skoru 52-46'ya taşıdı. Çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala farkı 14 sayıya yükselten sarı-lacivertliler, 3. periyotu da 15 sayı farkla 69-54 önde geçti.

Maçın son çeyreğinin ilk 2 dakikasında her iki takım da 5'er sayı üretebildi. Türk Telekom, Barış, Williams ve Brown'in sayılarıyla aradaki farkı azaltmaya çalışırken, Fenerbahçe Ülker Preldzic ve Guessagba S'nin sayılarıyla buna izin vermedi. 35. dakikaya 82-67 üstün giren Fenerbahçe Ülker kalan dakikalarda bu üstünlüğünü sürdürerek sahadan 90-80 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'den Ömer Onan attığı 23 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, Türk Telekom'dan Brown ve Pasalic 15'er sayı kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA