Samsunspor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 26. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Adanaspor maçı 1-1 sona erdi.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi. Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, “Şartlar ne olursa olsun iç sahada kazanmamız gereken bir maçtı. Adanaspor maçının zor olacağını biliyorduk ama iç sahada taraftarında desteği ile yüzde 100 kazanmak istiyorduk. Berabere kaldıktan Sonra 2 puan bizim bir kayıptır. Burada olmazsa olmaz 3 puan gerekiyordu. Her şeyi denedik bir tek gol eksikti. Adanaspor’un 46. dakikada ölü toptan ve dikkatsiz bir davranıştan golü buldular. Maçın başından itibaren istekli ve arzulu oynadık. En az pozisyon verilen ve rakip kalede görünen bir yapımız vardı. Hem savunmada hem de hücumda olumlu işler yaptık ama Sonuç alamadık. Bugün kayıp olan 2 puan bizim için büyük bir önem taşıyor. Ligin altında bulunmanın sıkıntısını atlatmak istiyoruz. Oyuncularımız kazanmak için her şeyi yaptı ama Sonuç alamadık. Rakip takımın bir pozisyonu vardı ve gol oldu” dedi.

Kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade eden Samsunsporlu oyuncu Musa Sinan Yılmazer, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuna iyi başladık ve golü bulduk. Farkı açabilirdik ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Yine duran toptan bir gol yedik. Dalgınlık ve hatadan dolayı golü yedik. Golden Sonra tekrar pozisyonlara girdik ve öne geçebilirdik ama değerlendiremedik. Önümüzde Karşıyaka maçı var. bu maçı kazanıp moral bulmak istiyoruz” derken, kaptan Turgay Gölbaşı ise, “Maçın genelinde Adanaspor’u domine ettiğimizi söyleyebilirim. Maça iyi hazırladık ve gol pozisyonlarına da girdik. Rakip takım 72. dakikada kırmızı kart gördüler. Bu kart birazda onların işine geldi. Çünkü tamamen geri çekildiler. Kimseye suç bulmayalım. Bu takımı buraya biz getirdik ve buradan da biz çıkaracağız. Daha iyi çalışmamız lazım” diye konuştular. ADANASPOR CEPHESİ Kazanmayı çok istediklerini belirten Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Zor maç olacağını biliyorduk. Samsunspor takımı ligin altlarında büyük bir mücadelenin içersinde. Oyuncu kalitesi de yeriyle örtüşen bir takım değil. Bazen futbolda her şey istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bizde bugün Adanaspor olarak yukarıda kaybeden takımlarla aramızdaki puan farkını kapatma şansını elde edeceğimiz bir maçtı. Dolayısıyla da bu maçı kazanmayı çok arzulamıştık. İlk 35 dakikada kalemizde tehlike olabilecek bir pozisyon yaşamadık. Bunun karşılığında 3 - 4 tane yan toptan pozisyon elde ettik ama değerlendiremedik. Duran toptan yediğimiz bir golle yenik duruma düştük. Devre arasında 2 tane oyuncu ile hamle yaptık. Bunda da arkadaşlarımız ikinci devrenin başlarında gol bularak Son derece önemli bir puan almamızı sağladılar. Kazanmayı çok istemiştik ama kazanamıyorsak da kaybetmemeyi böyle bir maçlarda da önemli. Kaybetmemeyi öğrendik, kazanmayı da arada sırada da olsa hatırlıyoruz. Ligin Sonuna kadar ilk 2 yarışını kovalayacağız” şeklinde konuştu.

Adanaspor taraftarının kendisine gösterdiği tepkiye alıştığını belirten Eriş, “İki sene önce küme düşmeyi Son maçta kurtaran bir takım almıştım. Geçen sene final oynattım. Bu sene çıtayı biraz daha yükselttim. ‘Süper Lig’e ilk ikiden çıkacağız’ dedim. Bu hedef benim yanlışım. Hedef büyütürken bazen sizde hedef haline geliyorsunuz. Dolayısıyla küçük düşünmek, bazı mesajları doğru vermemek, camianızı büyük yerlere taşımak adına verdiğiniz ifadeleri korkak olarak vermek gerekir. Bunlarda bana ters. Biz tepkilere alıştık. Ben hedef takımlarda olmaya çalışıyorum. Bu hedef takımlardan bir tanesi de Adanaspor. Biz çok yalnız bir takımız. Biz hiçbir destek görmeyen bir takımız. Sadece Başkan Bayram Akgül’ün dışında bize ne camiadan ne mülki amirlerden ne de devlet erkanından hiçbir destek yok. Biz bu mücadelemizi desteksiz alnımızın akıyla mücadele ediyoruz” dedi.

Samsunspor deplasmanından alınan 1 puanın iyi olduğunu ifade eden Adanasporlu oyuncu Barış Ataş, “Zor bir haftada alınan 1 puan her şeye rağmen iyidir. Samsunspor ilk yarıya oranla iyi bir kadro kurmuşlar ve onlardan alınan 1 puanı iyi olarak görüyorum” diye konuşurken, Fevzi Özkan ise, “Biz buraya kazanmak için gelmiştik. Çünkü üstümüzdeki takımların puan kaybetmesi ile rakiplerimize bir adım daha yaklaşacaktık. Deplasmanda alınan 1 puan iyidir” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA