Fikret Orman: Gelek Yıl Avrupa Kupaları'na Katılamama Durumumuz Var

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gelecek yıl yine Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'na katılamama durumlarının olduğunu söyledi.


Arama motarlarından Yandex ile düzenlenen sponsorluk anlaşmasının bitiminde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplayan Başkan Fikret Orman, Kasımpaşa ile oynanan maçı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını dile getirerek, "Maçı seyreden bütün herkes kaybedince çok üzüldü. Futbol bu, her türlü sonuç var. Beşiktaş sahada şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan, alının teriyle mücadele ederek oynuyor. Oyuncularımız mücadele etti. Direkten dönen toplarımız oldu. Artık bu maç geride kaldı. Önümüzdeki maçlara bakmamız lazım. Bir an önce toparlanıp en iyisini yapmaya çalışacağız. Perşembe günü bir kampa gireceğiz oraya ben de gideceğim. Oyunculara moral vereceğim. Biran önce toparlanıp kalan maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bir gazetecinin, "Şampiyonluk şansınızın azaldığını düşünüyor musunuz ?" sorusuna ise Başkan Orman, Beşiktaş'ın puan kaybının bir diğer sıkıntısının da altlarındaki takımların kendilerine yaklaşması olduğunu belirterek, şu cevabı verdi:"Trabzonspor beraberliği ve ardından Kasımpaşa mağlubiyeti ile şampiyonluk yolunda çok önemli 5 puan kaybettik. Bu yıl çok çekişmeli bir lig oynanıyor. Bu ligde her an herşey olabilir. Biz 5 puan bırakarak arkamızdaki takımların da bize yaklaşmasına fırsat verdik. Bir tek şampiyonluk değil diğer takımlarda bize yaklaştı. Bir an önce Beşiktaş'ın yerini sağlamlaştırması gerekiyor. Bundan sonra teknik kadronun kalan maçlara çok iyi konsantre olması gerekiyor."

Başka bir gazetecinin "Teknik direktör Samet Aybaba ile yola devam edilecek mi ? Bir kan değişikliği olabilir mi ?" sorusuna ise "Tabiki devam edeceğiz. Maç skorlarına göre hareket etmek yok. Böylesine zor bir sezonda çok zorluklar içinde yaşayan kulüpte ortada bir başarı varsa. Herkes başarısızlığı bir yere fatura ederken başarıyı da ortaya getirenler aynı kişiler. Bu oyuncularla Fenerbahçe maçını kazanıp ikinci olduk. Bu hoca ile elde ettik. Hocamızla ilgili yüzde yüz devam edeceğiz." diye cevap verdi.AVRUPA'YA KATILAMAMA DURUMUMUZ VARBeşiktaş'ın gelecek sezon tekrar UEFA Kupası'na katılamama gibi bir riskinin bulunup bulunmadığı şeklindeki başka bir soruya ise Başkan Orman, "İhtimal yok diyemeyiz. Tüm gayretlerimizle bütün problemleri çözmeye çalışıyoruz. Bu gayretimizden istifade edip bizi mali yükümlülükleri altına sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kimseye taviz vermeden çalışacağız." şeklinde cevap verdi.UEFA'dan her hangi olumsuz bir karar gelmesi halinde geçmiş yönetimlere bir yaptırım olup olmayacağı şeklindeki soruya ise Başkan Orman, "Beşiktaş'ın bunla alakalı UEFA'ya katılamamayla alakalı yaptırımlarına geçmiş yönetimlere yapabileceği birşey yoktur. Bu yapılan sözleşmeler kamuoyu önünde yapıldı. Süreç içinde tedbir alınmamaktan dolayı buralara gelindi. Bundan dolayı UEFA'ya katılamadık demek bir sorunu çözmüyor. Biz sadece ve sadece elimizdeki durumu çözmeye çalışıyoruz. Bu fırsattan istifade etmek isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz." diye cevapladı.Öte yandan mali genel kurulda ibra edilmeyen kulübün eski başkanlarından Yıldırım Demirören ve bazı eski yöneticilerin kulübe dava ettiklerinin hatırlatılması üzerine de Başkan Orman," Açılan dava anonim şirketin eski yönetiminin ibra edilmemesiydi. İbra edilmeyen tarafta doğal olarak kendilerini savunacaklardır. Ben bunu doğal süreç olarak görüyorum. Bu durum yadırganacak değildir. Bizle alakalı konuya gelince çok nazikçe bu olayı getirdik. Artık bizim açımızdan da yolun sonuna gelmiş durumdayız." dedi.

Beşiktaş'ta forma giyen oyuncuların iyi ücretlerle forma giydiğini belirten Başkan Orman, "Bizim oyuncularımız öyle feda denildiği kadarıyla düşük ücretler almıyorlar. Yenildiğimiz veya berabere kaldığımız takımlardaki oyuncuların 3-4 misli ücretler alıyorlar. Anadolu takımlarının maliyetleri bizde iki oyuncunun maliyetine eşittir. Biz sezon başında çok yüksek maliyetli oyuncuların ücretlerini aşağıya çektik. Düşük olanlarını da yükselttik. Ancak Beşiktaş'taki bütün oyuncuların hepsi birer yıldızdır. Hepsi kalitelidir. Yabancılarımızda kendi milli takımlarında forma giyiyorlar. Biz bütçemize uyarsa yüksek bonservis bedeli ödeyerek de oyuncu alabiliriz. Eğer bir oyuncuya yüksek bonservis bedeli ödeyeceksek, sezon içinde ona ödenecek ücretin de ona göre olması lazım. Beşiktaş herşeyi yapabilecek güçtedir." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTURBir gazetecinin "Samet Aybaba, sezon başından beri gizli hedefimiz var diyor. Beşiktaş'ın gizli hedefi nedir ?" sorusuna ise Orman, şu cevabı verdi:"Gizli hedef şudur. Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluktur. Genç ağırlıklı bir kadro olduğu için baskı yaratılmaması için böyle söylem kullanıldı. Beşiktaş, her zaman oynadığı bütün kupaları almayı hedeflemektedir."