Cezayir Turu’nda Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Rüzgarı Esti

Konya Torku Şekerspor bisiklet takımı turun 2. etabında “Süperman” takma isimli sporcusu Sergiy Grechyn ile zirveye çıktı. Sporcu Mustafa Sayar da prim kapılarında topladığı puanlarla Cezayir Turu'nun "En İyi Tırmanışçı" oldu.

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet Takımı olan Konya Torku Şekerspor, 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hazırlıkları çerçevesinde 11-15 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen Cezayir Turu'nda kıyasıya mücadele etti. Konya Torku Şekerspor bisiklet takımı turun 2. etabında “Süperman” takma isimli sporcusu Sergiy Grechyn ile zirveye çıktı. Sporcu Mustafa Sayar da prim kapılarında topladığı puanlarla Cezayir Turu'nun "En İyi Tırmanışçı" oldu.14 farklı ülkeden 18 takımının katıldığı ve toplamda 893 km'nin geçileceği Cezayir Turu'nda yarışan Konya Torku Şekerspor bisiklet takımı, zafer haberleri ile Türkiye’yi gururlandırmaya devam etti. Birbirinden önemli takımların mücadele ettiği, bu yıl 21.’si düzenlenen Cezayir Turu’nun 2. etabında "Süperman" takma isimli Konya Torku Şekersporlu bisiklet sporcusu Sergiy Grechyn, takımını zirveye taşıdı. Cezayir Turu'nun "Setif - Biskra" arasında koşulan 209 kilometrelik 2. etabında Konya Torku Şekersporlu Sergiy Grechyn müthiş performansıyla takıma destek verdi.

Takımın başarılı sporcularından Mustafa Sayar ise takım arkadaşlarının da yardımıyla mükemmel bir performans sergileyerek "Mila-Constantine" arasında geçilen yarışın en zorlu ve yokuşlu etabı olma özelliği taşıyan 124 kilometrelik 5.etapta ikinci oldu. Genel Ferdi Klasman'da ikinciği yükseldi. Sayar, prim kapılarında topladığı puanlarla da Cezayir Turu'nun "En İyi Tırmanışçı" olmaya hak kazandı. Başarılı geçen 2012 sezonundan sonra 2013 sezonunda da başarılı bir performans sergileyen Konya Torku Şekerspor bisiklet takımı, K.A.P. Alanya sezon açılış yarışlarında elde ettiği derecelerden sonra 2013 sezonunda katıldığı ilk uluslararası bisiklet turu olan Cezayir Bisiklet Turu'nda da başarılı oldu. Cezayir Turu’nda turda bir birinden önemli takımlar ve Angelo Furlan, Stefan Schumacher, Constantino Zaballa, Joaquin Sobrino, Rafaa Chtioui, Victor De La Parte gibi kaliteli sporcularda mücadele etti.

Cezayir Turu 5. Etap "Mila - Constantine" 124 kilometre

1. Victor de La Parte - SP Tableware (Yunanistan)
2. Mustafa Sayar - Torku Şeker Spor (TÜRKİYE)
3. Constantino Zaballa Gutierrez - Christina Watches Onfone (Danimarka)Cezayir Turu

2. Etap "Setif - Biskra" 209 kilometre

1. Sergiy Grechyn - Torku Şeker Spor (TÜRKİYE)
2. Constantino Zaballa Gutierrez - Christina Watches Onfone (Danimarka)
3. Joaquin Sobrino Martinez - SP Tableware (Yunanistan)
4. Essaïd Abelouache - Fas Milli Takımı

Cezayir Turu Genel Ferdi Klasmanı

1. Victor de La Parte - SP Tableware (Yunanistan)
2. Mustafa Sayar - Torku Şeker Spor (TÜRKİYE)
3. Stefan Schumacher - Christina Watches Onfone (Danimarka)
4. Constantino Zaballa Gutierrez - Christina Watches Onfone (Danimarka)
5. Essaïd Abelouache - Fas Milli Takımı
6. Dale Appleby - Team Metaltek (İngiltere)
7. Joaquin Sobrino - SP Tableware (Yunanistan)
8. Adil Jelloul - Fas Milli Takımı
9. Abdelkader Belmokhtar - Groupement Sportif Petrolier (Cezayir)
10. Hichem Chabane - Velo Club Sovac (Cezayir)