Alpaslan Baki Ertekin'den “istanbul 2020” Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul’un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nu ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

İstanbul'da 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek Avrupa Spor Yönetimi (EASM) Kongresi hazırlıkları çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda bir sunum yaptı.

IOC Değerlendirme Komisyonu’nun İstanbul'da incelemelerde bulunacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, “Biz İstanbul olarak hazırız. İnceleme altına alınacak 14 başlıkla ilgili her türlü teknik hazırlığımız yaptık. Çok büyük bir profesyonel ekiple aylardır hazırlık yaptıklarını, bu ekibin içinde başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Komitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumların oldu. Bunların içinde 100'ye yakın da danışman var. 14 başlık altında kendi alanındaki en iyi danışmanlarla çalışılıyor. Bundan önce İstanbul'un 4 kere adaylığı var ama bu 4 adaylığında hiç olmadığı kadar iyi bir noktadayız. Geldiğimiz noktayı da IOC üyelerine ve denetim heyetine anlatabilirsek, son ayağını da başarıyla geçeceğimizi düşünüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul'da yapılacak EASM Kongresi'ne de büyük önem verdiklerini belirterek, “EASM Kongresi 11-15 Eylül'de İstanbul'da yapılacak. Doğal olarak bu tür büyük kongrelerin öncesinde yönetim kurulu, gelip ev sahibi şehri incelemek istiyor. Bugün ve yarın İstanbul'daki incelemelerini yapacaklar. Kongre mekanı olarak kullanacakları yerleri ve işbirliği içerisinde olacakları akademisyenlerle toplanıyorlar. Biz de böyle bir önemli bir organizasyonun İstanbul'da olması nedeniyle destek veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA