Mustafa Uğur: Bırakıp Gitmek Çok Da Önemli Değil

PTT 1. Lig’de sahasında oynadığı Şanlıurfaspor’la 1-1 berabere kalan Adana Demirspor’da seyircilerin “yönetim istifa” yönündeki tepkilerine Teknik Direktör Mustafa Uğur, “Taraftar kitlesinin bakış açısı sadece maçı kazanmaktan ibaret.

Bu takımın nereden nereye geldiğini görüp ona göre yorum yapmak lazım. Üzerimize düşen bir şey olduğu zaman bunu anında yerine getiririz. Bırakıp gitmek çok da önemli değil.” dedi.

Uğur, yaptığı açıklamada, iki hafta mağlubiyetin ardından bu müsabakayı kazanarak ilk 6'nın içerisine bir an evvel girmek istediklerini söyledi.

Müsabakaya iyi başladıklarını, oyuncuların da istekli olduklarını kaydeden Uğur, 45 dakika boyunca da iyi performans gösterdiklerini belirtti.

Rakibin ilk atağının gol olmasının ardından maçı çevirdiklerini anlatan Uğur, “Oyuna baktığımızda oyuncularımız bu maçı kazanmak için çok efor sarf ettiler. Çok istekli arzuluydular ama kendi sahamızda maç kazanamayışımızın sıkıntısı, seyirci baskısı da onların üzerinde hissediliyor. Bundan Sonra seri galibiyetlerle ilk 6'nın adayı olduğumuzu düşünüyorum. Bu inancımızdan Son saniyeye kadar vazgeçmeyeceğiz. Kolay olmayacak ama bu inancımız Sonuna kadar sürecek.” diye konuştu.

Takımın başına getirildiği gün, kendisine “Bu takımı küme düşürme” denildiğini anlatan Uğur, şunları kaydetti: “Bana böyle söylenmesinin ardından insanların ne düşündüğü çok önemli değil. İki maç kazanırsınız farklı bir yere koyarlar. Taraftar kitlesinin bakış açısı sadece maçı kazanmaktan ibaret. Bu takımın nereden nereye geldiğini görüp ona göre yorum yapmak lazım.”Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise “Kazanmamız gereken bir maçı berabere bitirdik. Ama puan puandır diye hesap edersek üzüntümüzü aldığımız puan hafifletiyor.” dedi.

Çetiner, 8-9 gün içerisinde 2 maç oynadıklarını oyuncularla birbirlerini daha yeni anlamaya başladıklarına dikkat çekti. Oyuncuların mükemmel mücadele ettiklerini anlatan Çetiner, sisteme bağımlılıkları ile konsantrasyonlarının da çok üst seviyede olduğunu bildirdi. Ligde her geçen haftanın sıkıntılı bir durum aldığını hatırlatan Çetiner, “Herkes maç kazanıyor. Kimin düşeceği, kimin şampiyonluğa gideceği belli olmayan bir ortamda çok güçlü olmak durumundayız. Sporcu arkadaşlar da artık bunun bilinci içerisinde hareket ediyorlar. İnanıyorum ki bir iki hafta içerisinde çok üst seviyede, çok da iyi futbol oynayan bir ekip olacağız. Çünkü bu potansiyel sporcu arkadaşlarımızda var. Bugün gerçekten iyi mücadele ettiler.” diye konuştu.