Milli Güreşçiler, Madalyalar Almak İçin Uçtu

Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda 7 sıklette mücadele edecek olan Serbest Güreş Milli Takımı'nda teknik heyet ve sporcular, madalyalar almak için Tiflis'e uçtu.

19 Mart'ta Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenecek olan Avrupa Güreş Şampiyonası için Güreş Milli Takımı bu ülkeye gitti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Tiflis'e gitmeden önce Atatürk Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "İnanıyorum ki birlik beraberlik içerisinde madalyalar alacağız ve milletimiz üzerimizden dualarını eksik etmesin. Takımımız son derece moralli. Biraz stres var ama zaten stressiz insan motive olamaz." dedi.

Son olarak Yerlikaya, 2020 ve 2024 olimpiyatlarında güreşin var olacağını ve güreşin olimpiyatlardan çıkartılıp çıkartılmayacağı tartışmalarının yaşanmayacağını söyledi.

Serbest Güreş Milli Takım Başantrenörü Yüksel Şanlı da tedbirlerini aldıklarını ve bir önceki şampiyonaya oranla madalya sayılarını artırmak ve takım olarak ilk üç sırada olmak istediklerini ifade etti.

Kadın Güreş Milli Takım Antrenörü Yılmaz Arslan ise beklentilerinin madalya olduğunu ve bu zamana kadar 2 tane üçüncülüklerinin olduğu ve bu madalyaları çoğaltmak için gittiklerini kaydetti.

Avrupa Güreş Şampiyonası Gürcistan'ın Tiflis şehrinde 19 - 24 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu şampiyonada mücadele edecek hakemler ve sporcular şöyle:Hakemler:
İbrahim Cicioğlu, Sadettin Yücel, Levent Şen
Serbest Güreş Milli Takımı
Teknik Ekip:
Yüksel Şanlı, Adem Bereket, Ahmet Gülhan, Nasrullah Baysal, Abdullah Kaçmar
Masör: Mustafa Özen
Sporcular:
55 Kilo Sezer Akgül, 60 Kilo Münir Recep Aktaş, 66 Kilo Yakup Gör, Soner Demirtaş, 84 Kilo Hakkı Ceylan, 96 Kilo Müren Mutlu, 120 Kilo Taha AkgülBayan:
Teknik Ekip:
Yılmaz Arslan, Habil Kara, Şemsettin Yıldız, Süleyman Kenger, Zeynep Yıldırım Diri
Masör: Şafak Öztürk
Sporcular:
48 Kilo Sümeyye Sezer, 51 Kilo Burcu Kebic, 55 Kilo Leyla Metin, 59 Kilo Hafize Şahin, 63 Kilo Buse Tosun, 67 Kilo Burcu Örskaya, 72 Kilo Yasemin AdarGrekoromen Güreş Milli Takımı:
Teknik Ekip:
Hakkı Başar, Muttalip Yerlikaya, Serkan Özden, Bünyamin Emik, Tekin Çağlar
Masör: Mecnun Paşalı
Doktor: Ömer Kırmızı
Sporcular
55 Kilo Fatih Üçüncü, 60 Kilo Rahman Bilici, 66 Kilo Atakan Yüksel, 74 Kilo Şeref Tüfenk, 84 Kilo Selçuk Çebi, 96 Kilo Cenk İldem, 120 Kilo Rıza Kayaalp.