İzmir Derbisini Kazanan Göztepe Oldu

PTT 1. Lig’in 26. haftasında Atatürk Stadı'nda oynanan İzmir derbisini Göztepe 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandı.

Maçın ardından basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Göztepe Yardımcı Antrenörü Ümit İnal, tarihi ve önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, çok önemli bir mücadele örneği sergilediklerini kaydetti.

İnal, “Bunu başlangıç olarak kabul ediyoruz. Önemli maçlarımız var bu galibiyet muhteşem taraftarımıza hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten çok önemli bir mücadele örneği gösterdik. Hakemi değerlendirecek olan onların kurulu. İlk verdiği kırmızı haklıydı ama ikincide ne oldu ne bitti anlamadık” dedi.

Göztepeli futbolcu Ali Kuçik de tarihi bir galibiyet aldıklarını kaydederek, “Bizim için çok önemli bir maçtı bu maç tarihe geçer. 2-0’dan 3- 2 oldu. Bu galibiyeti taraftarımıza hediye ediyoruz. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz” derken Göztepeli diğer futbolcu Halil Akbunar ise, “Maça kötü başlamamıza rağmen büyük takım olduğumuzu burada gösterdik” dedi.

KARŞIYAKA CEPHESİ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karşıyakalı futbolcu Saffet Gurur Yazar, maçın hakemi Hüseyin Sabancı’ya serzenişte bulundu. Hakemin maça kasıtlı kararlarının olduğunu iddia eden Yazar şunları söyledi: “Burada herkes gördü. Burada Türkiye gördü. Böylesine bir maçta hakem oyunu nasıl etkilediğini herkes gördü. Erdi’nin sırtı dönük faul veriyor. Nasıl veriyor bunu anlamadım yani. Yazık günah, Şehmus abi oyuna giriyor. Hakem hoş geldin Şehmus diyor. Bu kadar art niyet olamaz. Önceden mesajını veriyor” Göztepeli futbolcu Şaban’ın gol sevincini de eleştiren Saffet, "Şaban direkt olarak kulübeye gelmiş. Yaptığı hareketleri yakıştıramadım kendine. Direkt olarak kulübeye geldi kendisi" dedi.

Karşıyakalı diğer futbolcu Banahene ise İlk yarı güzel bir maçtı. Ama ikinci yarı hakem hem bizi hem de maçı katletti. Hakem olmasaydı Biz Göztepe’yi yenerdik. Her hakem hata yapabilir ama bu büyük bir derbi daha iyi bir hakem gelebilirdi” dedi.

Kaynak: İHA