Göztepe'de Yardımcı Antrenörü İnal: Bu Maçı Başlangıç Sayıyoruz

PTT 1. Lig'de oynanan İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 3-2 mağlup eden Göztepe'nin yardımcı antrenörü Ümit İnal, aldıkları galibiyeti başlangıç olarak kabul ettiklerini, kalan maçları da alarak Göztepe'yi daha iyi yerlere taşımak istediklerini söyledi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan İnal, Karşıyaka karşısında 2-0 yenik duruma düşmelerine rağmen oyuncularının büyük gayret göstererek maçı çevirmeyi başardığını söyledi.

Maçtan 3 puanla ayrılmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren İnal, "Oyuncularımız, 2-0 yenik duruma düşmemize rağmen inanılmaz mücadeleyle galip gelmemizi sağladılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu galibiyeti, başlangıç olarak kabul ediyoruz. Hala önemli virajları dönmemiz gerekiyor. Bu galibiyet, muhteşem taraftarımıza, camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Futbolcularımız, inanılmaz mücadele gösterdiler.'' diye konuştu.

İnal, maçın hakemi ile ilgili soruya ise, ''Hakem hataları olabiliyor, biz de yapıyoruz. Futbolcular da yapabiliyor. Bunu değerlendirecek onların kurulları var. Karşıyaka'da atılan ilk oyuncu ikinci sarı karttan atıldı ama ikinci oyuncunun neden atıldığını bilmiyorum. Hakemle arasında nasıl bir diyalog geçti tabii bunu bilemiyoruz." dedi.

Göztepeli futbolculardan Ali Kuçik ise 2-0 geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmadıklarını belirterek, ''Kenetlendik ve golleri bulduk. Kim ne derse desin iyi bir takımız. Bu galibiyeti, bütün taraftara armağan ediyoruz. Önümüzdeki maçları alıp, Göztepe'yi yukarılara taşımak istiyoruz'' dedi.

Bir başka Göztepeli oyuncu Halil Akbunar da kötü başladıkları müsabakada büyük takım olduklarını göstererek galip gelmeyi başardıklarını kaydetti.

KARŞIYAKA'DA TEKNİK HEYET SAHA DIŞINA GÖNDERİLDİ

Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, yardımcı antrenör Recep Umut ve kaleci antrenörü Fevzi Layiç maç sırasında hakem tarafından saha dışına gönderildiği için basın toplantısına katılamadı. Karşıyakalı oyunculardan Gurur Yazar, maçın değerlendirilecek bir tarafı olmadığını ifade ederek, ''Yazıktır. Biz de insanız, mücadele ediyoruz. Hakemin bu tarz kararlar vermesi, yazık, günah. Bu iş böyle gitmez. Gol attığımız pozisyonda Erdi'nin sırtı dönük. Bu nasıl faul oluyor? Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.'' dedi.

Karşıyakalı futbolculardan Banahene ise ilk yarıyı iyi oynadıklarını belirterek, ''Ancak hakem, hem bizi hem maçı katletti. İlk önce kabul ettiği golü, sonra iptal etti. Hakem olmasaydı, Göztepe galip gelemezdi.'' diye konuştu.