Tarafar Okuyor Projesi, İnönü'de Tanıtıldı

Kitap okuma kültürünün taraftar kitlelerine duyurulması ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan ‘Taraftar Okuyor Projesi', Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan Süper Lig'in 27'inci hafta maçı öncesi tanıtıldı.

Anlamlı girişim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü himayesinde Zambak Yayınları, Ufuk Okulları ve Siyah-Beyazlıların sosyal mesajlarıyla ünlü taraftar grubu Çarşı'nın işbirliğiyle ‘Kütüphaneler Haftası' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Protokoldeki törene Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Zambak Yayınları Müdürü Mehmet Karagöllü ve Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı katıldı.

Gazi Karslı, Muammer Yıldız’a ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilmek üzere 5 bin kitaplık çek takdim etti. Kampanyayı, iki takım futbolcuları ellerinde kitaplarla sahaya çıkarak destekledi. Tribünlere ise ‘Çarşı Kitapla Büyüdü, Kitapla Yürüdü’, ‘Yüreğimizin Tek Sponsorudur Kitap’, ‘Hayatta En Çok Kitabı Sevdim’, Kitap Aklın Santraforudur’, ‘Kitap Okumaya Tarafız’ ve ‘Tribün Kitap Oku’ yazılı pankartlar asıldı.

FİKRET ORMAN DA DESTEK VERDİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ın halkın takımı olduğunu belirterek, "Beşiktaş hem halkın takımıdır hem de sosyal bir kuruluştur. Böyle toplumsal olaylara duyarlı olmaya çalışıyoruz. Onun için yapılan etkinlikleri destekliyoruz. Proje herkese hayırlı olsun." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise "Projeyi başlatanlara çok teşekkür ediyorum. Çarşı Grubu yine yapacağını yaptı. Gençlere ve çocuklara örnek bir çalışma başlatıldı. Türkiye Okuyor Projesini Cumhurbaşkanımız destekliyordu. Taraftar Okuyor projesi ile gençlerimiz de kitap okuyama başlayacak. Projeye destek veren Zambak Yayınları'na ve Ufuk Okulları'na teşekkür ediyoruz." dedi.

Zambak Yayınları ve Ufuk Okulları Yetkilileri de projenin hayırlı olmasını diledi.