Mersin umutlarını tüketiyor!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Mersin İdmanyurdu, konuk olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-2 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya geldi. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın galibi 4-2'lik skorla İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a net galibiyeti getiren golleri 8 dakikada Simon Zenke, 12. dakikada Tom, 64. dakikada Mahmut Tekdemir ve 76. dakikada Samuel Holmen kaydetti. Mersin İdmanyurdu'nun gollerini ise 80 ve 88. dakikalarda Mert Nobre kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor 6 haftadan sonra aldığı bu kritik galibiyetle puanını 32'ye yükselterek, küme düşme hattından 1 adım daha uzaklaştı ve şimdilik rahat bir nefes aldı. Ligin son sırasında yer alan Mersin İdmanyurdu ise bu mağlubiyetle 21 puanda kaldı ve ligde kalma ümitlerini biraz daha yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor gelecek hafta şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Galatasaray'a konuk olacak. Mersin İdmanyurdu ise sahasında bir diğer şampiyonluk adayı Beşiktaş'ı ağırlayacak.

HAKAN KUTLU'DAN FARKLI SAVUNMA

İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Bülent Korkmaz karşılaşmaya kalede Eduardo, sağ bekte Geraldes, sol bekte Ekrem, stoperde Can ve Metin Depe, önlerinde Mahmut Tekdemir ve Efe İnanç, sağ açıkta Edin Visca, sol açıkta Tom, ortalarında Samuel Holmen ve forvette Simon Zenke ile karşılaşmaya çıktı.

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, kalede David Bicik, sağ bekte Serkan Yanık, sol bekte Mustafa Keçeli, stoperde Mitrovic ve Stepanov, önlerinde Lawal ve Ben Yahia, sağ açıkta Burhan, sol açıkta Ozan İpek, ortalarında Culio ve forvette Mert Nobre 11'iyle sahaya çıktı.

MERSİN UYANAMADAN FARK 2 OLDU

Hakem Barış Şimşek'in ilk düdüğüyle başlayan maçta ilk tehlikeyi Mert Nobre ile Mersin İdmanyurdu yaratsa da, ilk golü henüz 8. dakikada Simon Zenke ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor buldu. Mersin İdmanyurdu'nun rakip yarı alanda paslaşmaları sonrası topu kapan Belediye, kanattan Edin Visca'yla hızlı bir şekilde atağa kalktı. Visca arka direkte bulunan Holmen, topu tekrar terse oynadı ve Zenke'yi buldu. Zenke boş kaleye 'al da at dercesine' atılan bu pası değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mersin İdmanyurdu henüz gol sonrası oyuna alışamamışken, Belediyespor ikinci golü bularak rahatladı. 12. dakikada Geraldes'in içeri ortasında sırtı dönük pası alan Zenke, ceza alanı sağ çaprazında bulunan Tom'u gördü ve Tom enfes bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

SADECE LAWAL İSYAN ETTİ AMA...

Temposu oldukça düşük geçen oyunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor bulduğu fırsatlarla bir anda farkı 2'ye çıkarırken, Mersin İdmanyurdu gollerin şokuyla uzun süre oyuna adapte olmakta güçlük çekti. Gollerin ardından Mersin İdmanyurdu takımı oyun disiplininden koptu. Tehlikeli pozisyonları bulan Belediyespor, son vuruşlarda başarısız kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un arzu ettiği şekilde giden oyunda, gidişata isyan eden tek isim Mersin İdmanyurdu'nun ara transferde kadrosuna kattığı Lawal olunca konuk ekip istediği pozisyonlara giremedi ve devre 2-0 Belediyespor'un üstünlüğüyle sona erdi.

MERSİN MORAL BOZUKLUĞUNU BİR TÜRLÜ ATAMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Bülent Korkmaz Simon Zenke yerine Ömer Can'ı alarak başladı. Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu ise Ben Yahia'nın yerine Hakan Bayraktar'ı oyuna aldı.

2 golün verdiği rahatlıkla savunmasına çekilen ve en sevdiği oyun planı olan kontraataklarla rakibi vurmayı hedefleyen Belediyespor, istediği pozisyonları bulamadı. Baskıyı yiyen Belediyespor, Mersin İdmanyurdu'na çok net pozisyonlar vermedi. Yenilen 2 golün moral bozukluğunu bir türlü üstünden atamayan konuk ekip, bulduğu cılız ataklarla skoru değiştiremedi.

SON YARIM SAATTE 4 GOL

Bu şekilde devam eden ve temposu oldukça düşük, kollektiviteden uzak oyunda Belediyespor duran top organizasyonu sonucunda bir gol daha buldu. Edin Visca'nın vurduğu şutu iyi takip eden Mahmut Tekdemir, kaleci Bicik'den dönen topu tamamladı ve takımını 3-0 öne geçirdi. Mersin İdmanyurdu'nun iyice umutlarını yitirdiği bu golden sonra, konsantrasyonsuzluğu affetmeyen Holmen, ceza sahası içinde yaptığı plase vuruşla farkı 4'e çıkardı.

Son 15 dakikada oyun disiplinden koptu ve iki takım oyuncuları da daha 'özgür' hareket etmeye başladı. Mert Nobre son dakikalarda bireysel becerisi ve tecrübesiyle attığı 2 golle sadece tabelayı değiştirebildi.