Gençlerbirlği - Kardemir D.ç. Karabükspor Maçı Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, alt sıralarda bulunan takımlarla aralarındaki puan farkını açtıklarını, Gaziantepspor, Sivasspor ve Elazığspor karşısında alacakları puanların rotalarını belirleyeceğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Gençlerbirlği-Kardemir D.Ç. Karabükspor mücadelesi sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik direktörler ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bekledikleri gibi bir maç geçtiğini belirterek, şunları söyledi:"Karabükspor'un deplasmanda aldığı puanlar, kontraya çok iyi çıkan bir takım olduğunu gösteriyor. Ama oyuna çok iyi başladık. Golü bulduktan sonra 3-4 net pozisyonumuz var. Biz pozisyonları değerlendirmenden rakip 1-1 yaptı. Oyuncularıma ikinci yarıda aynı konsantrasyonla oynamalarını söyledim. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra temkinli oynadık. İleride ilhan Parlar ve Lualua, Shelton gibi oyuncuları olan bir takıma karşı temkinli oynamak gerekiyor.Hak etiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Bu kadar pozisyona girip galip gelemeseydik bizi üzerdi. Bugünden sonra artık aşağılara değil yukarılara bakmamız lazım. Alt sıralardaki takımlarla puan farkını bir hayli aştık. Gaziantepspor, Sivasspor ve Elazığspor maçları bizim rotamızı belirleyecek. 8 hafta sonra hak ettiğimiz yerde ligi bitireceğimizi düşünüyorum.

"KARDEMİR KARABÜK CEPHESİ SON DAKİKA GOLÜYLE ÜZÜLDÜ
Kardemir D. Ç Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, oyuna iyi başladıklarını, yedikleri golün dışında oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyledi.

Bakkal, golü erken yemelerine karşın toparlanarak gol bulduklarını ifade ederek şunları söyledi:"İlk 25 dakikadan sonra hakimyet bizdeydi. İkinci devre talihsiz bir kırmızı kart gördük. Sahada, karttan sonra iyi mücadele eden bir takım vardı. Üzüntüm 50 metreden gelen bir toptan golü yedik. Üzgünüm, bu maçın böyle bitmesini istemiyorduk. Son dakikada gelen golle mağlup olduk. Bu maç için sadece üzgünüm diyebilirim." Gençlerbirliği'nin genç forvet oyuncusu Artun, "Geçen Hafta Galatasaray iyi bir galibiyet aldık. Maçtan önce Gençlerbirliği'nin 90. yılını kutluyorduk. Taraftarlarımıza, camiamıza armağan olsun." dedi.

Karşılaşmanın ilk golünü kaydeden Petrovic ise, çok büyük bir galibiyet aldıklarını, kazandıkları puanla Avrupa Kupaları'na gidecek takımların puan seviyesine yetiştik söyledi.

Kardemir D. Ç Karabükspor oyuncusu Gökhan Ünal, "Maça iyi başladık ama talihsiz bir gol yedik. Üstümüzde bir şanssızlık var. İkinci yarı başladığından beri sadece Trabzonspor galibiyeti var. 5. sıradayken alt sıralara indik. Kimse kırmızı kart görmek istemez. 10 kişi iyi mücadele ettik." dedi.

Yiğit İncedemir ise, "İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 10 kişi kaldıktan sonra girdiğimiz 1-2 pozisyona var, değerlendiremedik." diye konuştu.

YEREL GAZETECİ MESUT BAKKAL'A HESAP SORDU
Öte yandan Kardemir D. Ç Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın açıklamasının bitmesinin ardından ilginç bir diyalog yaşandı. Karabük’te yerel bir gazetede çalışan basın mensubu Fuat Yavuz, Kardemir D. Ç Karabüksporlu futbolcu Anıl’ın kırmızı kart görmesiyle ilgili eleştiride bulunup Mesut Bakkal’dan hesap sormaya kalkınca ortam gerildi.Yavuz, takımın oyununu eleştirerek, "Anıl’ın kırmızı kart göreceği belliydi. Bir kere hakem gözüne baktı göstermedi. Vallahi yazık günah billahi yazık günah. İnsan kan ağlıyor. Tam Avrupa derken şimdi Balkanlara gidiyoruz." dedi.

Sözlerini tamamlayan gazeteci basın toplantısını terk etti.Gazeteciye böyle atışacak mıyız? diye cevap veren Bakkal, gazetecinin sözlerinin bitmesini ardından yerinden kalkarak biraz önceki abinin dediklerini dikkate almıyorum diyerek toplantıdan ayrıldı.