Dortmund, Freiburg’u 5-1 Yendi Nuri Şahin 2 Gol Attı

Son iki yılın şampiyonu Borussia Dortmund Bundesliga’nın 26. haftasında sahasında ligin flaş ekibi Freiburg’u konuk etti.

Güçlü rakibi karşısında geri düştüğü mücadeleyi 5-1 kazanan sarı-siyahlılar ikinci sıradaki yerini korudu. Karşılaşmada 90 dakika boyunca oynadığı futbolla eski günlerini aratmayan Nuri Şahin maça damgasını vurdu. Milli futbolcu uzun zaman sonra ilk 11’de şans bulduğu maçta attığı iki güzel gol ve yaptığı asistle maçın farklı kazanılmasında başrolü oynadı. Signal Iduna Park Stadı’nda oynanan ve 80 bin 500 futbol severin izlediği maçta Dortmund’un diğer golleri Lewandowski (2) ve Bittencourt’un ayağından geldi. Konuk ekibin tek sayısını ise Schmid kaydetti.

Bu sezonki futboluyla Jürgen Klopp’un değişmezleri arasına giren Dortmund’un bir diğer Türk yıldızı İlkay Gündoğan da orta sahadaki başarılı oyunuyla taraftarlarından büyük alkış aldı.

SCHALKE 04 3 - 0 KAYBETTİ

Bu arada Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında kendi sahasında Galatasaray'a 3 - 2 yenilerek Avrupa kupalarına veda eden Schalke 04 ligde de kaybetti. Schalke 04, konuk olduğu Nürnberg'e 3 - 0 kaybetti.Bugün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Werder Bremen - Fürth: 2 - 2
Nürnberg - Schalke 04: 3 - 0
Hoffenheim - Mainz: 0 - 0
Hamburg - Augsburg: 0 - 1
Wolfsburg - Düsseldorf: 1 - 1