Çaykur Rizespor - Torku Konyaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 26. haftasında Çaykur Rizespor kendi sahasında Torku Konyaspor’u 2-0 yenerek üç puanı alan taraf oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, zor bir hafta Sonu olduğunu belirterek, “Özellikle bugün Boluspor’un kaybetmesiyle ilk altı için mücadele eden takımlardan biri olan Konyaspor maça daha motive oldu. Mücadelesi ile zor maç olacağı belliydi. Öylede oldu. Maçı ilk yarıda kopartabilirdik. Yakaladığımız gol pozisyonlarının heba edildiği bir maçtı. Son vuruşlarda başarısızdık. Futbolcularımızın kazanma hırsı bizim için olumlu bir puandı. Artık sekiz hafta var. Her hafta bu heyecan artacak. Beklediğimiz yerde değiliz ama kötüde değiliz. Evimizde oynadığımız maçlarda taraftarımızla birlikte pozitif mücadele etmemiz çok iyi. Bu böyle devam edecek. Hatalarımızı konuşacağız eksiklerimizi tamamlamak için çalışacağız. Kazanma hırsı mücadele hepsi üst üste geldiğinde başarılı olacağız. Şu ana kadar üstümüzdeki takımlarla oynamadık. Gelecek hafta Kayseri Erciyes’e konuk olacağız. Bu maç daha keyifli olacak. Tüm alternatifleri düşünüyoruz. Zaman zaman hatalar yapıyoruz. Tabi ki futbolcularda hata yapmak istemez. Bu hatalar üzerinde çalışıp tekrarlanmaması için daha dikkatli olacağız” şeklinde konuştu.

Geçen hafta alınan mağlubiyetten Sonra bu maça çok iyi hazırlandıklarını belirten Rizesporlu oyuncu Sezer, “Bulduğumuz gollere hafta içi çalışmıştık. Çok pozisyon yakaladık. Herkesin çok istediği liderliğe oturmak istiyoruz” dedi.

Çaykur Rizesporlu oyuncu Orhan, kritik bir maç olduğunu ifade ederek, “İki takımda açık futbol oynadı. Kazanmamız gereken bir maçtı. Skoru bulduktan Sonra geri çekildik. Kazandığımız için mutluyuz. Gelecek haftaki maça en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, maalesef kaybettiklerini söyleyerek, “Yediğimiz goller saçma sapandı. Geçen haftada öyle goller yedik. Golden Sonra fena oynamadık. Maçada ortak olduk. Deplasmanda gol atamazsan yenilirsin. Saçma sapan gol yediğinde de moraller bozuluyor. Hedefimiz ilk altıydı ama bu saatten Sonra öyle ortalarda gezineceğiz. Bir şeyler yapabilirsek yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konyasporlu oyuncu Muhammet maça iyi başladıklarını anlatarak, “Golü bir türlü bulamadık. Kontra atakla bir gol yedik. Sonrasında baskılı oynadık. Maçın kırılma noktası penaltıydı. Golü atsaydık buradan puan alabilirdik. İlk altı için mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Rize deplasmanının her zaman zor bir deplasman olduğunu kaydeden Ömer, “En kötü bir puan almalıydık. Olmadı önümüzdeki iki maç evimizde. Bu maçları kazanmak için iyi hazırlanacağız” yorumunu yaptı .

Kaynak: İHA