Alanya'da Devam Eden Wushu Şampiyonasının Resmi Töreni Bugün Yapıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde devam eden Türkiye Büyükler ve Gençler, Sanda ve Qinda Wushu Şampiyonası'nın resmi açılış töreni bugün yapıldı.

Türkiye Büyükler ve Gençler, Sanda ve Qinda Wushu Şampiyonası'nın resmi açılışı Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, Wushu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı'nın da katıldı.

Törende şampiyonaya katılan sporcular protokol geçişi yaptı. 44 ilden 839 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış töreninde konuşan Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz, Wushunun en kısa sürede olimpiyatlarda yer alacağı inancındığını dile getirdi. Wushu dalının bu yıl olimpik olacağını belirten Akyüz, Wushu'nun 2020 olimpiyatlarında yer alacağını kaydetti.

Eylül ayında Arjantin'de yapılacak Dünya Olimpiyat Komitesi toplantısında wushu olimpik bir spor dalı olması için görüşüleceğini ifade eden Akyüz, "Eylül'de inşallah bu isteğimiz olacak. 2020 olimpiyatlardaki yarışmalarda yer alacak. Ama en çok da wushuda madalya alacağız. 10 madalya sözü veriyorum.'' dedi.

Törende konuşmaların ardından şampiyonaya katkı sağlayanlara plaket verildi.

Şampiyona, pazar günü sona erecek.