Uefa Avrupa Ligi Çeyrek Final'de Fenerbahçe'nin Rakibi Lazio

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalde İtalya temsilcisi Lazio ile eşleşti.

İlk maçını 4 Nisanda kendi sahasında oynayacak olan Fenerbahçe, rövanş maçını ise 11 Nisan’da Roma’da oynayacak.

1910 yılında kurulan Lazio İtalya'nın başkenti Roma'nın 2 önemli takımından biri durumunda. İtalya Ligi Serie A'da 2 şampiyonluğu bulunan Lazio, Avrupa kupalarında uzun yıllar istediği başarıyı yakalayamıyor. Son 7 yılda Avrupa arenasında sadece 3 kez boy gösteren mavi-beyazlı ekip 1998-1999 sezonundaysa Mallorca'yı 2-1 yenerek Kupa Galipleri Kupası Şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda Atletico Madrid'e elenen Lazio, Serie A'da ise sezonu 4. tamamladı ve bu yıl Play-off turundan başlamaya hak kazandı. Slovenya'nın Mura takımını 2 maçta da yenerek gruplara kalan İtalyan ekibi J Grubu’nu Tottenham, Panathinaikos ve Maribor'un önünde lider bitirerek son 32 tura yükseldi. Bu turda Alman temsilcisi Borussia Mönchengladbach'ı 3-3 rövanşında ise 2-0 yenerek son 16 turuna yükselen Lazio bir başka alman ekibi Stuttgart'ı eledi.

Teknik direktörlüğünü 2011-2012 sezonunda Türkiye’de Samsunspor'u da çalıştıran Vladimir Petkovic'in yaptığı Lazio'nun önemli oyuncuları arasındaysa Brezilyalı Hernanes ve Ederson, Arjantinli Mauro Zarate yer alıyor. Lazio maçlarını Roma Olimpiyat Stadı’nda oynuyor. Sarı-lacivertli ekip, İtalyan rakibiyle tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

İtalya liginde ligin ilk yarısında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Lazio, oynadığı son 7 maçta aldığı 5 yenilgiyle üst sıralardaki yerini kaybetti ve 28. haftanın ardından 47 puanla 6. sırada bulunuyor .

Kaynak: İHA