Mihriban Kaya, Gümüş Madalya Kazandı

Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda başlayan 6. INAS Avrupa Açık Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar Pentatlonda Mihriban Kaya, gümüş madalya kazandı.

Türkiye'nin yanı sıra 13 ülkeye mensup 98 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde piste çıkan Mihriban Kaya, başarılı bir performans ortaya koyarak Pentatlon'da günü gümüş madalyayla tamamladı.
Birinciliği Çek Cumhuriyeti'nde Veronika Skuhrovska'nın elde ettiği Pentatlon yarışmalarında Mihriban Kaya, topladığı 1657 puanla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Başarılı sporcumuz 60 metre engelliyi 12.49 ile koşarken, uzun atlamada 3.48 metrelik bir derece elde etti. Gülle atmada başarılı bir performans ortaya koyarak tüm rakiplerini geride bırakan ve 8.66 metrelik derece elde eden Kaya, yüksek atlamada ise 1.20'lik bir derece yaptı. 800 metreyi 2.56.44'de koşan Mihriban Kaya, toplamda topladığı 1657 puanla Avrupa Açık Salon Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanmayı başardı. Kadınlar Pentatlon'da Fransız Vırginie Dreux ise 1557 puanla sıralamada üçüncülüğü elde eden sporcu oldu.

ABİDİN İLK ÜÇE GİREMEDİ...

Şampiyonanın ilk gününde piste çıkan uzun atlama erkeklerde Abidin Yapan ve Ceyhun Eyüboğlu, 17 sporcunun yarıştığı mücadelede ilk üçe giremedi. Abidin Yapan, 5.59 metrelik atlayışıyla 17 sporcu arasında 11.liği elde ederken, diğer sporcumuz Ceyhun Eyüboğlu ise 4.87 metrelik derecesiyle 16.sırada yer aldı. Öte yandan güne Pentatlon yarışlarıyla başlayan Ceyhun Eyüboğlu 1830 puan toplayarak bu kategoride beş sporcu arasında dördüncülüğü elde etti. 15 sporcunun yarıştığı kadınlar uzun atlama yarışmalarında Gülbahar Dileç, üç atlayışında faul yapınca dereceye giremedi. SALONDA REKOR...Kadınlar uzun atlama yarışmalarında Polonyalı Karolina Kucharczyk 5.79 metrelik atlayışıyla salon dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Polonyalı sporcu bu atlayışıyla hem altın madalyanın sahibi oldu hem de rekor kırdı. Bu kategoride ikinciliği Rus Krestina Zhukova 5.29'luk atlayışıyla gümüş, Portekizli Erica Gomes 4.96 metrelik atlayışıyla bronz madalyanın sahibi oldu.

1500 metre erkekler yarışmalarında piste çıkan Emrah Öztürk ise 4.41.13'lük derecesiyle final dışı kaldı.