Karaman: Önemli Bir Üç Puan Aldık

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ligde 3-2 yendikleri Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Önemli bir üç puan aldık." dedi.

Karaman, şu değerlendirmeyi yaptı: "Önemli bir üç puan aldık. Oyunun başında çok güzel bir gol ile skor avantajı ile başladık. Bundan sonraki dakikalarda oyun stratejisinin lehinize gelişmesini beklerken bir anda 2-1 geri düştük. Yediğimiz golleri takımımla tartışmalıyız. İyi değildik. Ama ondan sonra 2-2'yi ve 3-2'yi yakalamak alkışlanacak bir oyun. Maçtan önce bunları düşündüm. Galip duruma geçtiğimiz zaman bizim hamlemiz ve onların hamlelerine karşı nasıl bir hamle yaparız diye. Çünkü Pinto, Ferhat ve Basser gibi üç önemli oyuncumuz yok. Bekleyen oyuncularımız da iyi. Trabzonspor'un Colman ve Alanzinho hamlesi hücum etkinliğini rakibe verse de orda kontrolü sağladıktan sonra hücumda pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendirsek daha rahat bir maç çıkartabilirdik. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Ligdeki strateji açısından son derece gerilimli atmosferde oynandı. Hem teknik adamlar, hem futbolcular açısından gergin bir maç oldu. Fakat bir 5 gol var, oyuncularımı kutluyorum. Defansta hatalarımız var. Çalışmamız gerekiyor."Bir gazetecinin, "Geçen hafta hakemi eleştirmiştiniz, bu hafta nasıl buldunuz?" sorusuna Karaman, "Benim hakemden yakınışım, birileri hakeme baskı koyarsa devre arasında falan, hakem hata yapabilir ama baskıdan etkilenip düdük çalmazsa onu eleştiririm. Ben Fenerbahçe maçında hakemi eleştirmedim hatalarından dolayı." şeklinde cevap verdi.

KAFKAS: KALAN 7 MAÇ KOLAY GEÇMEYECEK

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise çekişmeli bir maç oynandığını belirterek, "Çekişmeli ve zevkli mücadele oldu. Şok bir golle başladık, mağlup duruma düştük. Ondan sonra oyunu forse ettik ve ama yenildik, faturası ağır oldu. Antalya maçı bizim için artık çok önemli oldu. Bundan sonra oynayacağımız 7 maç çok kolay geçmeyecek."

"ADALET SİSTEMİ ÖRÜMCEK AĞINA BENZİYOR"

Kafkas, hakemle ilgili bir soru üzerine, "Türkiye'de adalet sistemi örümcek ağına benziyor, güçlü olan delip geçiyor, zayıf olan takılıp kalıyor. Ülkenin gerçekleri bu." dedi.