Eskişehirspor - Sanica Boru Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçı üç farklı bölümde özetleyerek, “Oyuna coşkulu başlayan pozisyona giren Eskişehirspor’dur. Golü de bulduk. Golden Sonra pozisyonlar yakaladık. Değerlendiremediğimiz pozisyonlardan Sonra tempomuzu daha da arttırdık. 4 haftadır kazanamıyoruz. Gol atma becerimizi ortaya koyacak çok pozisyonunu yakaladık. Ancak değerlendirmedik. Kötü bir gol yedik. Tüm futbolcularımız bilmelidir ki gol atıldığı zaman önce Eskişehirsor’un hanesine yazılır, Sonra oyuncunun adı okunur. Oyuncular bilmelidir ki bugün yazılan skor takımıza yazıldı. Hiçbir oyuncunun kendi adına bir skor yazılmaz. Takımımızda ki oyun, skor takım adına yazılır. Bunu kendi aramızda çözmemiz gereken önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Biz bu ligde 4 haftadır kazanamasak da hedefimizden uzaklaşmadık. Ligde bulunduğumuz sıradan uzaklaşmıyoruz. Kalan 8 maçta ve kupa hedefi için daha dikkatli oynamamız gerek” dedi.

Maça iyi başladıklarını söyleyen Eskieşhirspor futbolcusu Nuhiu, “Farkı 3 çıkartacak pozisyonlara girdik. Bu sırada beraberliği yakaladılar. Arkasından 2’inci gol geldi. Zar zor beraberliği yakaladık” diye konuştu.

Esişehirspor futbolcusu Tarık Çamdal ise, girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini belirterek, “Gol pozisyonlarını değerlendiremeyince rakibe özgüven geldi. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEPHESİ Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’ın tribüne gönderilmesinden dolayı yerine açıklamalarda bulunan Yardımcı Antrenör Mehmet Demirtaş, iyi bir çıkış içerisinde olduklarını aktararak, “Hafta içindeki çalışmalarımızda burada kazanmamıza yönelikti. Planlarımız tuttu derken, Son dakikada beraberliği yakaladılar. Oyuna hızlı başlayan Eskişehirspor’du. Bu dakikalarda Ivesa çok iyiydi. Daha Sonra oyunun hakimiyetini aldık. İlk yarıya beraberliği sağlayarak gittik. İkinci yarıda hâkimiyet bizdeydi. Son dakika penaltı oldu. Hakem verdiyse penaltıdır. Buna yorum yapamam. 4 hakeme de teşekkür ederim. Hocamızın bir hedefi vardı. İlk 8’e girmek için mücadelemiz devam edecek” dedi.

“YILMAZ HOCA İHLAL YAPTIĞI İÇİN ATILDI”

Yılmaz Vural’ın oyundan atılmasına açıklık getiren Demirtaş, “Hoca penaltı mı? Değil mi? diye sordu. Teknik alanın dışına çıkması hakemi protesto anlamına geliyormuş. Bir hakaret olmadı. Çizginin dışına çıktığı için tribüne gönderildi” ifadelerini kullandı.

Sanica Boru Elazığspor futbolcusu Köksal Yedek, verilen penaltıda hakemin samimiyetine güvendiklerini ifade ederek, sahadan bir puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını fakat 2 puanı burada bıraktıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

Elazığspor futbolcusu Sane de, Eskişehirspor’un ilk dakikalarda yakaladığı önemli pozisyonlara girdiğini fakat daha Sonra oyunu dengelediklerini belirterek, burada 2 puan bıraktıkları için üzgün olduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA