Bağış: Galatasaray ve Fenerbahçe, Umarım Avrupa'da Başarılı Olur

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale çıkan Fenerbahçe ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkan Galatasaray’ın rakipleri karşısında başarılı olmalarını umut ettiğini söyledi.

Bakan Bağış, Ortaköy’de bulunan çalışma ofisinde İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü heyetini kabul etti. Bakan Bağış ve heyet arasında yaklaşık 1 saat süren görüşme gerçekleşti. Bakan Bağış ticarette ki ahlak standartların iyi belirlenmesi için İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü gibi kurumlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bakan Bağış sözlerine şöyle devam etti: “ Rızkın onda dokuzu ticarettedir.’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. O peygamberimizin çizdiği rotaya ulaşmamız için ahlak standartlarımızı iyi belirlememiz gerekir.” Egemen Bağış, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin çeyrek finale çıkması ile ilgili düşüncelerini ise şöyle açıkladı: "Yurt dışında oynayan her Türk takımı bir milli takım gibidir. Ben Fenerbahçe’nin de Galatasaray’ın da göstermiş olduğu performansı yürekten kutluyorum. Ümit ediyorum ki ikisi de rakipleri karşısında başarılı olacaktır. İrlanda kıtlıktan çıkmaya çalışırken 1847 yılında Abdülmecit’in gönderdiği gıda malzemesi taşıyan iki gemi İrlanda’yı kıtlıktan kurtarmıştır. O gıda malzemelerinin indiği liman Drogerie limanı ve Drogeria’da İrlanda’nın en iyi futbol takımlarından birinin olduğu şehir. Şehrin sembolü ay yıldız. 21 Mart günü Trabzonspor kardeş takım olarak kabul ettiği Drogeria Spor’la kardeş maçı yapacak. AB dönem başkanlığı vesilesi ile böyle bir maç yapılacak. Ben de Trabzonsporlu yöneticilerle birlikte maçı izleyeceğim.”