Geleceğin Yıldızlarına Yabancı Dil Eğitimi

Alt yapıya ciddi yatırım yapan Türkiye’nin örnek kulüpleri arasında gösterilen Çanakkale Dardanelspor bünyesinde yer alan geleceğin yıldızı futbolculara, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü iş birliği ile yabancı dil eğitimleri veriliyor.

Çanakkale'nin yanı sıra Türkiye’nin değişik bölgelerinden kulüp bünyesinde yer bulan çeşitli yaş gruplarında 100’ün üzerinde futbolcuya, futbol ve okul eğitimlerinin dışında özel eğitim programları ile ciddi katkı sağlanan Çanakkale Dardanelspor’un bu projesi Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Eğitim projesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından sürdürülüyor.

Proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı Çanakkale Dardanelspor tesisleri konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçer Köksal, Öğretici Müge Karakaş, eğitimleri veren Yabancı Diller Bölümü stajyer öğrencilerinin yanı sıra Çanakkale Dardanelspor As Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve alt yapı futbolcuları katıldı.

Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Celal Karakaş, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan yabancı dil eğitim projesi ile ilgili bilgiler verdi. Karakaş, her sezon başından itibaren Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilen yetenekli genç futbolcuların Dardanelspor alt yapısında yer alarak Çanakkale’de kendilerini geliştirip ileride profesyonel futbol hayatlarını bir yıldız olarak sürdürme gayesi taşıdıklarını söyledi.

Karakaş, “Kulübümüz alt yapımızdaki sporcularımızın futbolun dışında iyi eğitim alabilmeleri için uzun yıllardır büyük çabalar sarf etmiş ve etmeye devam edecektir. Ancak yönetim olarak bazı eksiklikler tespit ettik. Genç futbolcularımızın annelerinden, babalarından, ailelerinden ve çevrelerinden uzak oldukları için bazı desteklerin az verilebildiğini düşündük. Bu nedenle kendi hobilerini geliştirsinler, kendi yeteneklerini ön plana çıkarsınlar, sosyal hayat ile daha çok bağdaşsınlar, toplum ile daha çok kaynaşsınlar diye düşündük. Bu çerçevede 3 ay önce tesislerimizde özel bir satranç eğitimi başlattık ve halen de devam ettiriyoruz.

Yetenekli futbolcularımızın çeşitli yaş gruplarında milli takımlarda ve ileride ülke içinde ve dışında önemli kulüplerde forma giyme durumunda yabancı futbolcu ve hocalar ile tanışacakları kaçınılmazdır. Bu gerçek ışığında futbolcularımızın şimdiki yaşlarında gerek spor gerekse sosyal yaşamlarında çok ihtiyaç duyacakları yabancı dillerini geliştirmelerine imkan sağlamayı hedefledik. Bu çerçevede Onsekiz Mart Üniversitesi ile bir iş birliği yaparak, haftada 2 gün Eğitim Fakültemizin stajyer öğrencileri ile birlikte futbolcularımıza yabancı dil eğitimi almalarını sağladık. Bu projeye yakın ilgi gösteren üniversitemize ve eğitim fakültesinin dekan, bölüm başkanı, Hoca ve stajyer öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

DEKAN YÜCE:” SPORCU İÇİN KİŞİSEL GELİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitim projesinin uygulamasını üstlenen Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce de, geleceğin yıldızları ile tanışmış olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Dardanelspor Türk futbolunun alt yapı konusunda önemli bir marka olduğunu takdirle izliyoruz. Onlarca genç çocuklarımızın içlerinden muhakkak ünlü futbolcular çıkacaktır. Sporcu çocuklarımızın sadece beden eğitimi değil, aynı zamanda kültürel ve zihni gelişimlerini destekleyecek ve hobilerini geliştirecek çalışmalar yapmaları da gerekir” diye konuştu.

Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna da, eğitime çok önem veren ve bu konuda ciddi projeler geliştiren Dardanelspor'un üniversite ile birlikte iş birliği yaparak, futbolcuların kültürel gelişimine katkı sağlamış olmasının bir şans olduğunu vurguladı

Elit Akademi Liginde 5 kategoride mücadele eden ve Çanakkale’yi temsil eden Çanakkale Dardanelspor bünyesinde bulunan yaklaşık 120 futbolcu, Onsekizmart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Öğretmeni Müge Karakaş yönetim ve gözetiminde stajyer öğrenciler tarafından haftada 3 gün 2 şer saat İngilizce eğitimi alacak .

Kaynak: İHA