Büyükşehir'in Lig Şöleni Gebze'den Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli genelinde eğitim-öğretim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik organize ettiği Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç ligleri başladı.

Atletizm branşı ile start alan lig şöleni 16 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek. Okullar liglerde takım halinde mücadele edecek. Lig şöleni Atletizm branşı ile start aldı. Gebze Alaettin Kurt Stadı’nda başlayan Atletizm liginin birinci etabına 40 okuldan 120 öğrenci katıldı.

Ligin ikinci etabı 20 Mart Perşembe günü Kocaeli Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek. Atletizm liginin birinci etabına 1999-2000 doğumlu öğrenciler öğrenim gördükleri okulları ile birlikte takım halinde katıldı.

Ligin birinci etabı 6 ayrı branşta yapıldı. Öğrenciler 100, 200, 800 ile 400 metre bayrak yarışlarının yanı sıra gülle ve uzun atlama dallarında mücadele verdi. Lig şölenin ilk gününde çocukları velilerinin yanı sıra Gençlik Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen de yalnız bırakmadı.

Atletizm ligine çocukların azmi damgasını vurdu. Okullarının başarısı için zorlu bir mücadeleye giren çocuklar, sporun keyifli yanını gözler önüne serdi. Mücadele sırasında ufak rahatsızlanmalar geçiren çocukların yardımına ise Büyükşehir Belediyesi Sağlık ekipleri müdahale etti.

Masa Tenisi ligi ise 18 Mart Pazartesi günü yapılacak. Bu ligin mücadeleleri Gebze Spor Salonu, Çayırova Şehit İlhan Kartal Anadolu Lisesi Spor Salonu, Körfez Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu, Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu, Başiskele Belediyesi Kültür Merkezi, Gölcük Spor Salonu, Karamürsel Spor Salonu, Derince Spor Salonu, İzmit Atatürk Spor Salonu ve Kandıra Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Lige 1999-2000-2001 doğumlu öğrenciler okul takımlarıyla katılacak.

Liglerin son etabını ise Satranç oluşturacak. Lige 2003-2004-2005-2006 doğumlu öğrenciler okul takımlarıyla katılacak. Satranç Ligi, Hasan Gemici Spor Salonu, Gebze Spor Salonu ve Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı olmak üzere üç ayrı noktada gerçekleştirilecek. Satranç ligi 25 Mart - 26 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Büyükşehir söz konusu projesini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüyor .

Kaynak: İHA