Kilo Vermek İçin Spora Gitti, Milli Boksör Oldu

Kayseri’de, kilo vermek için spora giden Emre Özyol, hocalarının kendisini keşfetmesiyle boksa başlayarak iki Türkiye birinciliği, bir de Türkiye ikinciliği elde etti.

6 yıl önce kilolarının fazla olması nedeniyle, Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'ne yazılan Emre Özyol, spor yapmaya başladı.

Spor salonunda hocalarının keşfettiği Özyol, boksa merak sardı. Başarılı çalışmaları sonrası Türkiye şampiyonası maçlarına hazırlanan Özyol, iki Türkiye şampiyonluğu, bir de Türkiye ikinciliği elde etti. Özyol, ayrıca bu yıl Türkiye’yi Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda temsil edecek.

Emre Özyol’un hocalığını yapan boks antrenörü Fatih Töme, "Bu yıl Boks Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Emre 60 kilogramda boks milli takımına davet edildi. İnşallah önümüzdeki Temmuz ayında yıldızlar dünya şampiyonası olacak. Sporcumuz oraya hazırlanıyor. Sporcumuz 2007-2008 sezonunda yanımıza gelerek boksa başladı.

Önce bir merakla hocam yapabilir miyim ? diye başladı fakat daha sonra biraz daha yeteneklerini biz burada keşfedince bu çocuğumuzun ileride daha iyi bir boksör olacağını düşünerek çalışmalarımızı yaptık. Sporcumuz iki kez Türkiye şampiyonu oldu. 2013 yılında Türkiye 2.'si oldu. Bundan sonrada biz inşallah ileride dünya şampiyonu olarak görmeyi umut ediyoruz. Emre bunu yapabilecek güçte bir sporcu. Böyle bir sporcu yetiştirdiğimiz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Milli boksör Emre Özyol ise, “Boksa 2007 yılında başladım. İlk başladığım zamanlarda biraz hevesli ve kiloluydum. Kilo vermek için spora başladım. İlk yılımda Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra işin ciddiyetini anladım. 2011 yılında yine Türkiye şampiyonu oldum. Bu yıl da Türkiye 2.'si oldum. Bu şekilde milli takıma seçildim. Bu yıl daha deneyimliyim. İnşallah yapılacak olan dünya şampiyonasında bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu başarılar devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA