İsveç milli takımında bir Türk!

2014 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu'nda yer alan İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı...

22 Mart'ta İrlanda'yla grup maçı ve 26 Mart'ta da Slovakya'yla bir hazırlık maçı yapacak olan İsveç'te teknik direktör Erik Hamren, aday kadroyu bugün açıkladı.

Hamren, sakatlığı süren Galatasaraylı Johan Elmander'i kadroya çağırmazken Kasımpaşa kalecisi Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği'nde forma giyen Jimmy Durmaz'ı da kadroya aldı. İsveçli teknik adamın en çok ilgi çeken tercihi ise Eskişehirspor'un başarılı orta saha oyuncusu Erkan Zengin'i aday kadroya dahil etmesi oldu.

Bu tercih ayrıca İsveç basınında da geniş yer buldu.

KALECİ: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Johan Wiland, FC Köpenhamn, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen.

DEFANS: Mikael Antonsson, Bologna, Andreas Granqvist, Genoa, Mikael Lustig, Celtic, Jonas Olsson, West Bromwich, Martin Olsson, Per Nilsson, Freiburg, Behrang Safari, Anderlecht.

ORTA SAHA: Jimmy Durmaz, Genclerbirligi, Rasmus Elm, CSKA Moskva, Samuel Holmén, Istanbul BB, Alexander Kacaniklic, Burnley, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Anders Svensson, Elfsborg, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Eskişehirspor

FORVET: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Tobias Hysén, IFK Göteborg, Alexander Gerndt, Young Boys