Eskişehirspor, Elazığspor Maçına Kilitlendi

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Sanica Boru Elazığspor ile karşılaşacak Eskişehirspor 3 puanı hedefliyor.

Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar, ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptıklarını ancak geriye kalan maçları mutlak kazanmaları gerektiğini söyledi.

Çuhadar, “Kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanarak Elazığ maçından 3 puanla döneceğiz." dedi.

Süper Lig’de kendi saha ve seyircisi önünde Sanica Boru Elazığspor ile karşılaşacak Eskişehirpor, çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kardemir Demir Çelik Karabükspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan kırmızı siyahlı takım, ligde 34 puanla 8. sırada yer alıyor. Cuma günü kendi saha ve seyircisi önünde Elazığspor ile karşılaşacak Eskişehirspor, tesislerde bu maça hazırlanıyor. Ersun Yanal yönetiminde taktik çalışmalar yapan kırmızı siyahlı takımda, Servet ve Mehmet Güven takımdan ayrı düz koşu yaparken, bel spazmı bulunan Boffin ve Ufuk Budak fitness salonunda sağlık ekibi gözetiminde çalıştı. Almanya'daki kontrolleri ve tedavisi tamamlanan Dedê takımla birlikte antrenmana dâhil oldu.Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar, ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

“5 beraberlik, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet aldık. Tabi bu başarısız bir başlangıç yaptık. Ama tabi bazen futbolda şans faktörü önemli bir olay.” diyen Çuhadar, yöneticiler olarak teknik heyete ve futbolculara güvendiklerini belirtti.

Hedeflere ulaşmak için geriye kalan maçları kazanmaları gerektiğini kaydeden Asbaşkan, “Önümüzde bu hafta Elazığ maçı var. Elazığ 3 haftadır üst üste galibiyet alıyor. Bir çıkış da yakaladı. Bir de küme düşmemeye oynayan bir takım. Elazığ maçı Eskişehirspor için çok önemli bir maç. Ama biz her şeyden evvel kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanarak Elazığ maçından 3 puanla dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dönmemiz de gerekir, yoksa hedefimize ulaşamayız.” şeklinde konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda rakip Fenerbahçe’yi de değerlendiren teknik asbaşkan Çuhadar, “Fenerbahçe ile kupada eşleşmek önemli bir olay, ama ben şunu söylüyorum, yani takım olarak bizim Fenerbahçe’den aşağı kalır bir değerimiz yok, önemli olan sahaya çıktığımızda o hırs ve mücadeleyi göstermek. Karşımızda hangi rakip olursa olsun biz yeter ki oyuna konsantre olalım, motive olalım, o zaman Türkiye’de yenemeyeceğimiz takım yok diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı .