'senin Ölün Yeter' Dediler 47 Yaşında Futbola Geri Döndü

Bir dönem Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe’nin formalarını terleten ve 47 yaşında futbola geri dönme kararı alan milli oyuncu Faruk Yiğit, "İş espriyle başladı ama gerçek oldu" dedi.

Futbola Orhangazi'de başlayan ve çok genç yaşta Yalovaspor'a transfer olduktan sonra 1989-1990 sezonunda Spor Toto 3. Lig'de namağlup şampiyon takıma attığı gollerle büyük katkı sağladı. Yalovaspor'un Spor Toto 2. Lig'e yükseldiği sezonun sonunda Spor Toto Süper Lig takımlarından Boluspor'a transfer olan Yiğit, Boluspor'da oynarken milli takıma kadar çağrılmıştı. Bolu macerasının ardından transfer olduğu Kocaelispor'da adından sıkça söz ettiren Faruk Yiğit, A Milli takımımın ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 23 kişilik kadroda yer almasına rağmen hiçbir maçta görev almamıştı. Kocaeli’de attığı gollerle 4 büyüklerin dikkatini çeken tecrübeli golcü 1997 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Fenerbahçe’de goller bulmasına karşın Mustafa Denizli ile yıldızı barışmayan Faruk Yiğit, kısa bir dönem Diyarbakırspor forması giydikten sonra yıldızının parladığı Yalovaspor’a geri dönmüştü. Yalova’da da 1 sezon geçiren golcü oyuncu futbol hayatına 2005 Orhangazi Gençlerbirliği’nde son vermişti.

Futbolcuğunun ardından Orhangazi Gençlerbirliği takımını Amatör Küme'den 3. Lig'e çıkarma başarısı göstermişti. 2011-2012 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Yalovaspor’un teknik adamlık görevini yürüte Faruk Yiğit bu görevinin ardından hiçbir takım çalıştırmamıştı.

Faruk Yiğit, Orhangazi Gençlerbirliği’nde oyucu antrenörlük yaptığı dönemde yedek kulübesinde sigara içtikten sonra sahaya girmesinden dolayı uzun süre adından söz ettirmişti. "ESPİRİ İLE BAŞLADILAR GERÇEK OLDU" Uzun bir aradan sonra Yalova 2. Amatör ekiplerinden Demirspor lisans çıkartan Faruk Yiğit, yeniden sahalara dönme kararı aldı. Futbola geri dönme kararının bir espri ile başladığını dile getiren Yiğit, "Futbol yaş kaç olursa olsun insanın içinden çıkmıyor. Hem spor olsun hem de gençlere örnek olsun diye böyle bir karar aldık. Yaşımız kaç olursa olsun bizde çıkıp orada zaten idman yapıyoruz. Bazı kardeşlerimizde, 'Gel bizim takımda oyna. Senin ölün yeter' diye ısrar ettiler. İş espriyle başladı ama gerçek oldu. Benim açımdan spor olacağından çok mutluyum. Yaşımız 46-47 yaşımızdayız. Bundan sonra daha dikkatli şekilde futbol oynayacağız" şeklinde konuştu.

Yiğit, profesyonel bir takımdan yeniden teklif gelmesine nasıl bakacağı yönündeki bir soruya ise, "Tekrar profesyonel bir teklif gelse de buna sıcak bakmam. Ben futbolu en güzel yerde ve en güzel zamanda bıraktım. Ben sadece sporun içinde olmak için böyle bir karar aldım" cevabını verdi .

Kaynak: İHA