Minik Wushucular Başkent'i Salladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın alışveriş merkezlerinde başlattığı 'Yetenek Avcısı' etkinliği çerçevesinde, Wushu Milli Takım sporcuları Ankara'da bir gösteri yaptı.

Türkiye Wushu Federasyonu'nun 40 sporcuyla katıldığı etkinlikte dünya şampiyonları, kılıç, mızrak, sopa ve geleneksel stillerle yaptıkları gösterilerde adeta izleyenleri büyüledi. Elif Akyüz, Zeynep Akyüz ve Necmettin Erbakan Akyüz gibi birçok dünya şampiyonlarının yaptıkları gösteri aksiyon filmlerindeki sahneleri aratmayıp, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Türkiye'nin 'en minik wushucusu' 4 yaşındaki Ayşe Sude Akyüz yaptığı gösteri ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Wushu gösterilerinin yapılacağı alışveriş merkezine saatler öncesinden gelen seyirciler, etkinlik bitene kadar sporculara tezahüratta bulundular. İzleyiciler, dünya şampiyonlarıyla aynı platforma çıkarak kendilerini bu sporda denediler. Wushu'ya ilgi duyanlara antrenman yerleri ve saatleri hakkında bilgi verildi.

Wushu yapmaya karar veren genç ve miniklere gezi hediyesi verilirken, katılımcılara şapka hediye edildi.

Türkiye Wushu Federasyon İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız bu etkinlik ile spora ilgisi olan vatandaşlarımız Wushu'yu tanıma fırsatı elde ettiler, düzenlenen aktivitelere katıldılar ve hediyeler aldılar. Ayrıca Ankara'da ilk kez yapılan etkinlik, Türkiye'nin her yerinde devam edecek" dedi.

Alışveriş merkezlerinin ortak yaşam alanları haline geldiğini belirten Akyüz, "Buralarda bu türlü etkinlikler yaparak, gençlerimizi spora kazandırmayı hedefliyoruz. Yeni yetenekler bularak, 2020 Olimpiyatları'na daha sağlam girip, madalya sayımızı artıracağız. Hem sağlık yönünden, hem de kişisel gelişime katkısı yönünden Wushu sporu, gençlerimizin gelişiminde büyük fayda sağlamaktadır. Wushu bir yaşam tarzıdır. İçinde saygı, sevgi hoşgörü, disiplin gibi bir çok gelişimi barındırır. Gençlerimize bu kazanımları sağlayarak, daha kaliteli bir nesil ve saygı toplumu olma yolunda emek sarf ediyoruz. Türkiye'de Wushu istenen yere gelmeye başladı.

Hedefimiz tüm Türkiye'ye Wushu yaptırmaktır. Herkes bir gün Wushucu olacak" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA