Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle ligde üst üste 14. galibiyeti aldı.

Geçtiğimiz hafta Sonu evinde Beşiktaş'ı 70-58 yenen İçel Büyükşehir Belediyesi, bu Sonuçla birlikte galibiyet serisini 14'e çıkarmış oldu. Ligde 23 maçta 18 galibiyet, 5 mağlubiyet alan İçel ekibi, 41 puanla 3. sırada yer alıyor. Bu hafta Sonu evinde Adana Botaş ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmenin planlarını yapıyor.

Son oynanan Beşiktaş ile bu hafta Sonu oynayacakları Adana Botaş maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Beşiktaş maçının bekledikleri gibi zor geçtiğini ifade ederek, "Takımın arka arkaya 13 maçtır galip gelmesi takım üzerinde aşırı motivasyona ve bir gerginliğe dönüşmesine sebebiyet verdi. Dolayısıyla takımımız maça istediği gibi başlayamadı. Oyuncularımız çok basit şutları kaçırdı ve savunmada basit hatalar yaptılar. Beşiktaş takımıda ligde bulunduğu konumun rahatlığı içerisinde çok sert oynayarak ilk yarıyı önde kapattı. Ancak ikinci yarıda taraftarımızın verdiği destek, oyuncularımızın sahada daha sabırlı ve dengeli oynaması neticesinde zorda olsa maçtan galip geldik. Oyuncularımız sahada verdiklerini mücadeleyle galibiyeti hak ettiler. Ayrıca, rakibimizde oynadığı oyun ile ligde bulunduğu konumu hak etmediğini ortaya koydu" dedi.

Adana Botaş maçıyla ilgili de konuşan Özcan, "Adana Botaş ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmiş, ayrıca alt yapıları ile adından bahsedilen köklü kulüplerimizden biridir. Ligde bulundukları konum ile Avrupa kupalarını hedefledikleri ve Play-off'u kovaladıkları görülmektedir. Bu maça mutlak galibiyet parolası ile hazırlandıklarını ve 14 maçlık galibiyet serimize Son vermek için aşırı motive olduklarını biliyoruz. Bizim de amacımız evimizde oynayacağımız tüm maçları kazanmak olduğundan bu maçın çok çetin ve zevkli geçeceğine inanıyoruz. Amacımız taraftarımızın vereceği destekle birlikte bu maçtan galip gelip serimize devam etmek olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA