Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyesi'nde, 6 hafta aradan sonra alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Geçen hafta Sonu evinde Hacettepe Üniversitesi'ni 89-69 mağlup eden İçel Büyükşehir Belediyesi, bu Sonuçla birlikte 6 haftalık mağlubiyet serisine Son vermiş oldu. Ayrıca bu Sonuçla birlikte evindeki ilk galibiyetini de almış olan İçel ekibi, ligde 27 puanla 12. sırada yer alıyor. Bu hafta Sonu evinde Galatasaray Medical Park ile oynayacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisi yakalamak hedefinde.

Son oynanan Hacettepe Üniversitesi ile bu hafta Sonu oynayacakları Galatasaray Medical Park maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu, Hacettepe Üniversitesi karşısında net ve iyi bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Zaten bugüne kadar hep iyi oynuyor ve mücadele ediyorduk. Ancak maçlardan istediğimiz Sonuçlarla ayrılamıyorduk. En büyük sorunumuz maçın Sonunu iyi oynayamamızdı. Hacettepe karşısında maçın tamamını iyi oynadık ve maçtan galip ayrıldık. Özellikle baskılı savunma ve isabetli şutlarla rakibi oyundan düşürdük. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ayrıca maç boyunca bize destek veren seyircilerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaray Medical Park maçıyla ilgili de konuşan Mete Babaoğlu, "Bu sene sıralamada ilk 5 içinde yer alan hiçbir takımı yenemedik. Bu yüzden bu maça daha iyi hazırlanıyoruz. Artık üst sıralarda yer alan bir takımı da yenmek istiyoruz. Bugün idmanlara başlıyoruz. Bu maç bizim için önemli. Tabi Galatasaray'ın gücü ortada. Çok derin ve kaliteli bir kadroya sahipler. Zor bir maç bizi bekliyor. Biz sahaya galibiyet parolası ile çıkacağız. Oyuncularımız sahada gerekli oyunu ve mücadeleyi göstereceklerdir. İnşallah bu maçı kazanıp gücümüzü artık göstermek istiyoruz. Bütün İçelli taraftarları da maça bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA