Muay Thai Federasyonu Dünyayı Türkiye'ye Taşıyor

İstanbul'da 13-17 Mart 2013 tarihinde gerçekleşecek olan şampiyonaya 40 ülkeden 600 sporcu katılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı M.Salih Aygün, "Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun düzenlediği şampiyonaya 40 ülke katılıyor." dedi.

Aygün, Türkiye Muay Thai Fedearsyonu, (IFMA) Uluslararası Muay Thai Amatör Federasyonu işbirliği ile 13 - 17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul’da Dünya Muay Thai Çocuklar ve Gençler Şampiyonası gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yapılacak şampiyonaya Almanya, İspanya, İngiltere, Belçika, Fransa, Mısır, Irak, Rusya Polonya başta olmak üzere tam 40 ülkenin katılacağı açıklandı.Özelikle çocuk ve gençlere yönelik bu etkinliğin bayram ve şenlik havasında düzenlemek istediklerini belirten Aygün, "Bu etkinlik sayesinde, ülkemizin Muay Thai sporuna verdiği önem ve değer anlaşılacak. Uluslararası alanda sporcularımızın kendini göstermesi sağlanmış olacaktır. Şampiyonada sporun dışında sosyal aktiviteler, geleneksel Muay Thai Waikru Dansı ve Muay Thai geleneksel müsabaka müziği canlı olarak yapılacak. Bu vesileyle de kültür zenginliğimizi ortaya kayacağımız önemli bir etkinlik olacaktır." diye konuştu.

As Başkan Aygün, federasyonlarının çok büyük bir aile olma yönünde hızla ilerlediğini de belirterek, "Türkiye Muay Thai Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2007 yılında müstakil bir federasyon haline getirilmiş olup, yurt içinde düzenlediği Süper Lig organizasyonları TV’lerden canlı veya banttan yayınlar yaparak Muay Thai sporunu milyonlarca kişi tarafından izlenmesi sağlanmıştır." dedi.

MÜSABAKALAR AHMET CÖMERT SPOR SALONU'NDA

Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun tescilli binlerce spor kulübü, binlerce antrenör ve hakemi, 40 bine yakın lisanslı sporcu potansiyeline sahip hale geldiğini de belirten Aygün, "Hedefimiz 13-17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak olan Dünya Çocuklar ve Gençler Muay Thai Şampiyonası'nda sporun yanında ilginç olan Wai Kru karografi dans müsabakalarıyla çocukların eğleneceği bir ortam da hazırlanacaktır." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:"İlk defa IFMA tarafından desteklenerek gerçekleşecek olan Dünya Çocuklar ve Gençler Muay Thai Şampiyonası'na 600 katılımcı kayıt yaptırmıştır. Şampiyonanın açılış töreni 13 Mart 2013 tarihinde yapılacak olup müsabakalar 17 Mart 2013 tarihinde final müsabakaları ile sona erecektir. "