Çalımbay: Tam Zamanında Alınmış İyi Bir Galibiyet

Medical Park Antalyaspor’u yenerek 4 maç sonra galibiyetle tanışan Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, maç sonrası yaptığı açıklamada, mutlaka bu maçtan galibiyetle ayrılmaları gerektiğini belirterek, "Son 3 maçımıza baktığımız zaman bize göre hak etmediğimiz mağlubiyetler almıştık.Kendi hatalarımız hem maalesef hakem hatalarından dolayı sıkıntılar yaşadık. Ama hiçbir zaman kendimize güvenimizi kaybetmedik. Tekrar iyi duruma gelmemiz ve güven kazanmamız için ne olursa olsun, bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Maçın başından sonuna kadar arkadaşlarım gerçekten mükemmel bir mücadele sergiledi.” dedi.

Gol yemelerine rağmen hiç oyundan kopmadıklarını kaydeden Çalımbay, “Bu maçı yüzde yüz iyi bitirmemiz gerekiyordu. Maçın sonlarına doğru daha önceki pozisyonlar gibi pozisyonlar yakaladık. Ama değerlendiremedik. Bu galibiyet bizim için tam zamanında ve iyi bir galibiyetti.Önemli olan şimdi bunu devam ettirmek. 9 tane çok kritik maçımız var. Arkasından kupa maçlarımız olacak. Onun için galibiyetin verdiği moralle çok daha iyi hazırlanıp en kritik maçlarımızdan bir tanesi olan Akhisar maçını da çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İyi bir galibiyet aldık. Bundan önce hem ligde hem kupada gittik, kadromuz dardı, sakatlarımız vardı, bir sürü sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen kupada iyi bir yere geldik. İnşallah bunu da bırakmak istemiyoruz.Bütün hedefimiz kupada çok çok iyi bir yere gelmek.” diyen tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti: “Ama önce ligde bizim çok çok iyi bir yere gelmemiz gerekiyor ki kupadaki maçlara da rahat bir şekilde bakalım. Ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi bir takıma karşı galibiyet aldık. İnşallah bundan sonra arkasının geleceğini düşünüyorum. Çünkü biz iyi oynuyoruz. İnşallah bu oyunun biraz üstüne çıkıp skora da yansıtırsak istediğimiz yere geleceğimize inanıyorum.” Sivassporlu futbolcular Navratil, Rajnoch ve Ricardo Pedriel, 3 maçtır galip gelemediklerini, final niteliğinde bir maça çıktıklarını belirterek, takım olarak iyi oynadıklarını, buldukları gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini, çok iyi mücadele ettiklerini, bunun sonucunda iyi bir galibiyet aldıklarını ifade ettiler.

MEHMET ÖZDİLEK KISA KONUŞTU
Medical Park Antalyaspor Teknik direktörü Mehmet Özdilek te, çok kısa konuşacağını belirterek başladığı konuşmasında “Sivasspor'u tebrik ediyorum galibiyetinden dolayı. İkinci tebriğim de hakeme. Tebrik ediyorum çok iyi bir maç yönetti. Benim ne demek istediğimi futbolun içinde olanlar anlar." şeklinde konuştu.

l Park Antalyasporlu futbolcu Uğur İnceman ise, en azından bir puanı hak edecek bir maç oynadıklarını söyledi.

İnceman, hakemin yönetimini eleştirerek, seyirci baskısıyla kendi lehlerine olacak pozisyonları es geçildiğini iddia etti. Deniz Barış ise puan sıralamasında kritik bir bölgede olan Sivasspor’un maça daha baskılı başladığını belirterek,”Sivasspor karşısında uzun toplarla etkili olmaya çalıştıklarını, bunlardan birinin golle sonuçlandı. Sivasspor hak ederek kazandı” dedi.