Turkish Airlines Euroleague'de Beşiktaş'ta Fenerbahçe Ülker De Üzdü

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu dokuzuncu maçlarına dün oynanan karşılaşmalarla başlanırken iki Türk ekibi Beşiktaş'ın evinde (60-79), Fenerbahçe Ülker'in ise deplasmanda (87-69) yenilmesi basketbol camiasında üzüntüye neden oldu.

Türkiye'nin diğer temsilcisi Anadolu Efes ise bugün Yunanistan'da Panathinaikos'a konuk olacak.Avrupa basketbolunun güçlü ekiplerinden Olympiacos'u ağırlayan Beşiktaş, sahadan 60-79 mağlup ayrılırken, uzun süre mücadeleyi başa baş götürse de Olympiacos deneyimiyle sonuca ulaşmasını bildi. Beşiktaş’ta Gasper Vidmar 13 sayı, 7 ribaunt; Patrick Christopher 13 sayı, 5 top çalma ve Ricky Minard da 11 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. Olympiacos’ta ise Josh Powell 16 sayı, Papanikolaou 11 sayı ve Printezis 9 sayı, 8 ribauntla mücadele etti.İkinci periyottaki hataların (15-25) getirdiği sayılarla rakibin öne geçtiğini ve farkı koruduğunu belirten Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, son periyotta ise tamamen maçın koptuğunu söyledi.

Kunter, şöyle konuştu:"Mücadele ediyoruz. Attığımız sayı üç periyot normal. Bir sürü faktör var yenilgide. Tutku’yu hiçbir şekilde kullanamıyoruz. İkinci periyotta bir sıkıntımız oldu. Genel anlamda ikinci veya son çeyrekte oluyor bu sıkıntılar. Markota’yı neredeyse kullanamadık faul problemi nedeniyle. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yine çok top kaybediyoruz. Kendi evimizde, Avrupa'nın önemli takımlarından birini ağırladık. Yaşayacağımız zorlukları da iyi tespit ettik fakat parkenin üzerinde yapmak istediklerini yapamayınca yenilgi de kaçınılmaz oluyor."Olympiacos cephesinde ise kazanmayı alışkanlık haline getirmenin verdiği mutluluk yaşanıyordu. Mücadelenin ardından konuşan Başantrenör Georgios Bartzokas, ikinci ve 4. periyottaki oyunlarıyla salondan galip ayrıldıklarını belirterek, şunları söyledi:"Top 16’daki her maçta olduğu gibi oldukça zorlu bir mücadele vardı. Bugün çabamız bize galibiyeti getirdi. Beşinci kez üst üste kazanıyoruz. İlk çeyrek Beşiktaş özellikle hücum ribauntlarında etkili oldu. Özellikle de Falkar bize sorun yarattı. Gücümüzü ikinci yarıda kanıtladık ve kolay bir galibiyet aldık. Beşiktaş’ı kutlamak gerekiyor çünkü hiçbir iddiaları olmamasına karşın çok iyi mücadele ettiler."