İsabeyli Şırlanspor Aydın Şampiyonu Oldu

Yıldız bayanlar basketbol müsabakalarında tüm rakiplerini geçerek finalde Başak Kolejini üstün bir oyundan sonra 79-58 yenen İsabeyli Şırlanspor Aydın şampiyonu oldu.

Bu sonuçla 12-17 Mart tarihlerinde Kütahya’da yapılacak olan Ege Bölge elemelerine katılacak olan mavi beyazlı ekip, gözünü Türkiye şampiyonasına dikti.

İsabeyli kapalı spor salonu tarihi bir geceye ev sahipliği yaptı. Aydın yıldız bayanlar basketbol maçlarında bütün rakiplerini yenerek finale adını yazdıran İsabeyli Şırlanspor ile Aydın Başak Koleji takımları, unutulmayacak bir maça imza attı. Salonu hınca hınç dolduran basketbol severlerin yoğun tezahüratları eşliğinde başlayan maç, oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. Maçın ilk iki periyodunu Başak Koleji karşısında yenik tamamlayan Şırlanspor, son iki periyotta ortaya koyduğu hırslı ve başarılı oyunu ile maçtan 79-58 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla Aydın şampiyonu olan İsabeyli Şırlanspor bayan basketbol takımı, 12-17 Mart tarihleri arasında Kütahya’da yapılacak olan Ege Bölge Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antrenör Orhan Atalay, ‘’Çocuklarımız bu maçta olağan üstü bir performans ortaya koydu. Hepsini teker teker tebrik ediyorum. Çok çalışmanın karşılığını bu maçta aldık. Şimdi önümüzde Kütahya var. Orada da başarılı maçlar çıkartıp Türkiye şampiyonasına gitmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Öte yandan, maçı taraftarlar ile birlikte tribünden izleyen İsabeyli Belediyesi ve aynı zamanda İsabeyli Şırlanspor Başkanı Bekir Kuvvet Erim, spora yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını belirterek şunları söyledi, ‘’ İsabeyli Beldesi artık kabuğunu kırdı. İnsana yaptığımız yatırım bugün meyvelerini vermeye başladı.

Bir şehri yeni baştan inşa edip, devasa binalar yapabilirsiniz ama bir insanı yarınlara hazırlamak hepsinden daha önemli. İsabeyli Şırlanspor buna en güzel örnektir. Biz bu çocukları tarlalardan toplayıp sporla tanıştırdık. Gerek eğitimlerine destek verdik, gerekse sportif başarılar elde etmeleri için kendilerine her türlü imkanı sunduk. Sanırım bir belde belediyesi olarak yapabileceklerimizin üstüne çıkarak bugünlere geldik. Mesele şampiyon olmak değil, mesele insanı yaşatmak. Biz bunu yapıyoruz. Elde edilen bu şampiyonluğu başta İsabeyli olmak üzere tüm Aydınlılara armağan ediyoruz’’

Kaynak: İHA