Gençlerbirliği-istanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la golsüz berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, mücadelenin beklediği gibi geçtiğini belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor son haftalarda daha çok kontra atak oynadığını biliyorduk. Kaptırılan toplara dikkat ederek oynadık. Maçta 3 net pozisyonumuz vardı. Daha iyi ve zekice oynayabilmiş olsaydık, pozisyonlarımız çoğalabilirdi, bunları yapamadık. Topun bizde kalması, futbolcuların sahayı paylaşması birinci ve ikinci alanda çok iyiydik ama üçüncü alanda eksik kaldık. Bu da sezon başından beri sıkıntımız. Bunu Azofeifa ve Petrovic'in sürpriz koşularıyla gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bence bugün galibiyeti, tek hak eden takım Gençlerbirliği" diye konuşan Çapa, "Rakibe hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda kaptırdığımız toplardan pozisyon üretmeye çalıştılar" dedi

Gençlerbirliği'nin bu sezon gördüğü kartları değerlendiren Çapa, "Bu takım geçen sene ligin en centimen takımıydı. Bugün 5 sarı, 1 kırmızı kart aldık, buna inanamıyorum. Bu sezon alınan kartlar, bizim gibi bir takımın oyun felsefesine göre düşündürücü" diye konuştu.

Gençlerbirliği futbolcusu Aykut, maçtan galip gelmek istediklerini belirterek, "3 gol pozisyonu kaçırdık. Söyleyecek bir şey yok, olmayınca olmuyor" açıklamasını yaptı. Jimmy Durmaz ise, "Çok iyi oynadık. Maça çok iyi odaklandık ama olmadı. İlk yarıda bir çok pozisyon yakaladık fakat değerlendiremedik. Golleri değerlendiremeyince maç beraber bitti. Bunun için üzgünüm" diye konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Galibiyet için geldik, kazanamadık ama kaybetmedik de. Hanemize deplasmanda bir puan daha yazıldı. Kendi sahamızda galibiyet elde edersek istediğimizi başarmış olacağız" dedi.

"Oyun hakimiyeti olarak maç gibip geldi" diyen Korkmaz, "İkinci yarıda istediğimiz gibi oynayarak, hücumsal organizasyonları yapmaya başladık ama sonuçta gol vuruşunu yapamadık. Bunu halledersek istediğimizi elde edeceğiz. Takım olarak iyi mücadele, iyi oynadık ettik. Böyle oynarsak istediğimizi elde ederiz" şeklinde konuştu.

"İLHAN BAŞKANIN ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN" Bir gazetecinin "Geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajında İlhan Cavcav size hakkını helal etmediğini söyledi.

Sizin bir cevabını olacak mı?" yönündeki soru üzerine Korkmaz, "Ben şimdiye kadar kadar kazandığım paralar alın teriyle kazanılmıştır, futbolcuyken de teknik direktörken de. Ben hiçbir zaman hiçbir şeyin fazlasını istemedim. Bir kuruş alacağım varsa o bir kuruşu alırım. Ben hakkımı alırım, her zaman için hakkımı aldım. İlhan Başkan'a da bir şey söylemek istemiyorum, yılların başkanı, tecrübeli bir başkan, Allah yolunu açık etsin" cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Efe, "Zor bir maçtı. İki takımın puanları birbirne yakındı. 1 puan alıp rakibimizi kendimizden uzaklaştırmadığımız için mutluyuz" dedi.

Zayette ise "3 puanı almak için geldik. İlk yarıda çok fazla pozsiyon üretemedik. İlk yarıda çok iyi organize olmuş ve fazla alan bırakmayan bir rakip vardı. Bugün buradan alınmış 1 puan iyi puan bizim için" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA