Uluslararası Fair Play Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Uluslararası Fair Play Ödülleri, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Düzenlediği ulusal ve uluslararası organizasyonlardan ve Fair Play kuralları içinde yaptığı hizmetlerden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olan Spor A.Ş., Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından 2012 yılının "Şeref Diploması" ödülüne layık görüldü.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda düzenlenen ödül gecesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger, Avrupa Fair Play 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen ödül gecesinde konuşan Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger, İstanbul gençlerine verilen hizmetlerin daha barış ve doğru bir yolun önünü açacağını belirtti.

Christian, "Ayrıca sporun insanlar nezdinde toplumsal diyaloğun bir kapısı olarak algılanmasınıda sağlayacaktır. Ve insanların karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde kalacaklarını mümkün kılacaktır." diye konuştu.

Uluslararası Fair Play ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger'in elinden aldıAyrıca aynı gece Türk Spor Ajansı tarafından ‘Yılın Spor Yazarı’ seçilen Türkiye Gazetesi'nden Hasan Sarıçiçek ve Dünya Fair Play ödülüne layık görülen futbolcu Turgay Bahadır’da ödül aldı.