Elazığspor 1-3 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş deplasmanda karşı karşıya geldiği Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Sanica Boru Elazığspor'a konuk oldu.

Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1'lik skorla kazanarak üç hafta sonra yeniden galibiyetle tanıştı.

Mücadelede Sanica Boru Elazığspor, 5. dakikada Görkem ile öne geçmesine rağmen Beşiktaş 45. dakikada Holosko ile eşitliği yakaladı. 56. dakikada İbrahim Torman ve 82. dakikada Manuel Fernandes ise Beşiktaş adına skoru belirleyen isimler oldu.

Öte yandan mücadelede Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Mamadou Niang ilk kez forma giyerken, ikinci yarıda oyuna girdikten hemen sonra hazırladığı gol pozisyonuyla dikkat çekti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 35'e yükseltirken Sanica Boru Elazığspor ise 21 puanda kaldı.

NIANG YEDEK KULÜBESİNDE

Sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı, Almeida, Uğur Boral, Dentinho ve Mustafa Pektemek'i Elazığ deplasmanına getirmeyen Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Kardemir Karabükspor maçında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Tomas Sivok, Roberto Hilbert ve Veli Kavlak'ı ilk on birde sahaya sürdü.

Aybaba, geçen hafta Almeida'nın sakatlanması üzerine kadroya aldığı Sinan Kurumuş'a bu maçta ilk on birde şans verdi. Beşiktaş'ın yeni transferi Mamadou Niang'ın yedek soyunduğu maçta Aybaba, Elazığ'a getirdiği Necip Uysal'ı sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna almadı.

ELAZIĞ'DAN 5. DAKİKA SÜRPRİZİ

Süper Lig'in ikinci yarısında çıkışa geçmek isteyen Yılmaz Vural'ın öğrencileri, Beşiktaş karşısında ilk yarıya hızlı başlayan taraf oldu. İlk dakikalarda kazanılan serbest vuruşun ardından ise Elazığspor, mücadeledeki gol perdesini açan taraf oldu.

5. dakikada sağ kanattan SB Elazığspor atağında İbrahim Toraman, Serdar Gürler'e yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen topta karambol oluştu ve kale sahası ön çizgisinde Görkem topa vuruşunu yaptı ve top herkesin bakışları arasında ağlarla buluştu.

ORTA ALAN MÜCADELESİ

Beşiktaş, golü yedikten sonra Fernandes ve Oğuzhan'ı orta alanda topla buluşturmak isterken kanatlarda ise Holosk ve Olcay'ı kullanmak istedi. Siyah beyazlı ekip özellikle orta alanda hücuma çıkarken yaptığı fazla sayıda pas hatası nedeniyle Elazığspor'un golüne cevap vermekte gecikti ve oyunu sıkıştırdı.

Elazığspor ise zaman zaman Beşiktaş kalesine tehlikeli ataklar geliştirerek rakibine zor anlar yaşattı. Özellikle ilkl yarıda Sinan ve Serdar ilk yarının Elazığspor adına en etkili isimleri oldu.

AYBABA'DAN ERKEN DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba, Elazığspor karşısında tutuk kalan takımına ilk müdahalesini ilk yarıda yaptı.

Deneyimli teknik adam, ilk 11'de şans verdiği genç oyuncu Sinan Kurumuş'u 40. dakikada kenara çekerek Fransız savunmacı Julien Escude'yi sahaya sürdü. Bu dakikadan sonra Beşiktaş'ta Holosko ileride tek forvet oynamaya başlarken Escude ise savunmanın göbeğine yerleşti.

HOLOSKO YİNE GOLÜNÜ ATTI

Siyah beyazlı takım, yapılan değişiklikten dakikalar sonra golü bularak ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı.

45. dakikada Veli'nin savunma arkasına sarkıttığı topu Holosko hareketlendi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Holosko aşırtma bir vuruşla topu kaleye gönderdi ve Beşiktaş maça dengeyi getirmeyi başardı.

Kalan dakikada başka gol olmayınca ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

BU KEZ SIVOK İNDİRDİ, TORAMAN TAMAMLADI

İkinci yarıya ilk yarıdakinden daha etkili bnaşlayan Beşiktaş, rakibine üstünlüğünü bu kez ilk dakikalarda kabul ettirmeyi başardı. Siyah beyazlı takım ilk yarıya oranla daha cesur ataklar geliştirirken Sanica Boru Elazığspor'u kendi yarı sahasına daha fazla sıkıştırdı.

Mücadelede dakikalar 56'yı gösterdiğinde ise Beşiktaş aradığı golü bularak maçta öne geçmeyi başardı. 56. dakikada Fernandes kullandığı köşe vuruşunda topu arka direğe doğru ortaladı. Sivok topu kafasıyla ters tarafa topu şişirdi. O bölgede iyi yer tutan İbrahim Toraman, boş kaleye topu gönderdi ve skoru 2-1'e taşıyan isim oldu.ü

NIANG GİRDİ, BEŞİKTAŞ ÜÇÜNCÜYÜ ATTI

Aybaba'nın öğrencileri Sanica Boru Elazığspor karşısında öne geçtikten sonra rakip kalede daha fazla pozisyon bulmaya başladı.

Sanica Boru Elazığspor'un cesur ataklarını savuşturan konuk ekip Beşiktaş, Holosko, Fernandes ve Olcay ile etkili pozisyonlar yakaladı. Dakikalar 81'i gösterdiğinde ise Beşiktaş'ta yeni transfer Mamadou Niang oyuna dahil oldu. Senegalli oyuncu topla ilk buluşmasında gol pozisyonunu hazırlayan isim oldu.

81. dakikada Niang'ın ara pasında Hilbert sağ kanattan son çizgiye hareketlendi. Alman futbolcunun yerden ortasında Manuel Fernandes, kaleci Ivesa'yla karşı karşıya durumda topu filerle buluşturdu ve maçın skorunu tayin eden isim oldu. 3-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.


MAÇTAN DAKİKALAR
....ELAZIĞSPOR 1-3 BEŞİKTAŞ

90'Karşılaşmanın hakemi İlker Meral mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.
89'Beşiktaş'ta üçüncü ve son oyuncu değişikliği yapıldı. Olcay Şahan yerini Muhammed Demirci'ye bıraktı.
88'Ev sahibi ekip yarı alanından rakip savunma arkasına koşu yapan Kujovic'e uzun bir pas gönderildi ama Beşiktaş savunmasında Sivok kafasıyla topu kalecisi McGregor'a verdi.
Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta Niang topla buluştu ve Orhan Ak'tan sıyrılamadı ve yerde kaldı. İlker Meral'de Orhan'a sarı kart gösterdi.
87'Kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen topu Ivesa çıktı ve yumruklayarak uzaklaştırdı.
86'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta Niang topla buluştu ve Orhan Ak'tan sıyrılamadı ve yerde kaldı. İlker Meral'de Orhan'a sarı kart gösterdi.
85'Siyah beyazlı ekibin üçüncü golünde sonra oyunda tempo iyice düşmüş durumda.
84'Ev sahibi ekipte Sedat Bayrak itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
82'Oyuna yeni giren Niang rakip yarı alanın ilk metrelerinden pasını sağ kanattan ileriye hareketlenen Hilbert'e pasını verdi. Hilbert ceza sahasına girip pasını daha müsait durumdaki Fernandes'e gönderdi. Fernandes'te kale sahasında topu ağlara gönderdi.
82' GOL Fernandes
81'Siyah beyazlı ekipte Holosko oyundan çıkarken yerine Mamadou Niang oyuna dahil oldu.
80'Beşiktaş'ta Olcay orta yuvarlaktan ceza sahasına hareketlenen Holosko'ya uzun bir pas atıldı ama savunma araya girdi.
78'Ev sahibi ekipte Aydın serbest vuruşta topu doğrudan ceza sahasına gönderdi ve gelen topa Sedat kafa vurdu ama top üstten dışarıya çıktı.
77'Beşiktaş yarı sahasının ortalarından hafif sol çaprazdan Mehmet Çakır rakibinden sıyrılamadı ve yerde kaldı. Hakem İlker Meral serbest vuruşu verdi.
76'SB Elazığspor'da Köksal oyundan çıktı ve yerine Aydın oyuna girdi.
75'Hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topta Oğuzhan ceza sahasına gelen topu kornere gönderdi.
74'Beşiktaş savunmasından ceza sahası sağ çaprazına gönderilen uzun topla buluşan Fernandes topla buluştu ve Ivesa'nın üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı ama top uzak direği sıyırıp dışarıya çıktı.
73'Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Adem ceza sahasına ortasını gönderdi ve herkesten seken top Kujovic'e geldi. Kujovic'in vuruşu üstten dışarıya gitti.
72'Tehlikeli gelişen Beşiktaş atağında son çizgi yakınlarından ceza sahasına gönderilen topta karambol oluştu ama ardından Ivesa topu uzaklaştırdı.
71'Bordo beyazlı ekip rakip yarı alandan atak yönüne göre sağ kanattan taç kullandı. Ardından atağın yönü sol tarafa geçti ve Beşiktaş savunması topu kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda topa kale sahası içinde Sedat kafa vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
70'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan ceza sahasına ortasını gönderdi ama gelen topu Görkem kornere gönderdi. Fernandes kullandığı kornerde topu ceza alanına gönderdi ama savunma tehlikeyi önledi.
69'İlker Merla hakem atışıyla oyunu tekrar başlattı. Serdar tekrar oyuna devam edecek.
68'SB Elazığspor'da Serdar kendi yarı alanında aldığı topla rakip yarı alana geçti ve kendisine faul yapıldı. Serdar bir sakatlık geçirdi ve oyun bir süre durdu.
67'Siyah beyazlı ekip atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topu savunma karşıladı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
66'Bu kez gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan rakip ceza alanı sağ çizgisinde topla buluştu ve ceza sahasına ortasına gönderdi. Holosko kontrol ettiği topla rakibinden sıyrılamadı ve rakibine faul yaptı.
65'Ev sahibi ekipte Sane rakip ceza yayı yakınından kaleyi tam karşıdan gören bir yerden sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya çıktı.
64'SB Elazığspor yarı alanının ilk metrelerinde Gökhan Süzen ikili mücadele sırasında bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir durumu yok.
63'Gelişen SB Elazığspor atağında sağ kanatta Köksal topla buluştu ve son çizgi yakınlarında Sivok'tan sıyrılamadı ve top kornere çıktı.
62'İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde Beşiktaş ev sahibi ekibe göre daha fazla topa sahip olarak oyunu yönlendiren taraf durumunda.
57'SB Elazığsporlu oyuncular kendi yarı alanlarında paslaşırken Olcay araya girip topu aldı ama ardında topu tekrar kaybetti.
56'Fernandes kullandığı köşe vuruşunda topu diğer direğe doğru ortaladı. Sivok topu kafasıyla diğer direğe doğru gönderdi. İbrahim Toraman'da gelen topu kafasıyla ağlara gönderdi.
56' GOL İbrahim Toraman
54'Bu dakikayı SB Elazığsporlu oyuncuları kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
52'Sağ kanattan Beşiktaş atağında Fernandes rakiplerinden sıyrılıp pasını Olcay'a gönderdi ama Olcay topu rakibine kaptırdı.
51'Ev sahibi ekipte Görkem orta alanda Holoska'ya faul yaptı ve sarı kart gördü.
50'Bu dakikayı Beşiktaşlı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
49'SB Elazığspor çok tehlikeli geldi. Sol kanatta Serdar Gürler topla buluştu ve çaprazdan ceza sahasına girdi ve şutunu çekti ama top diğer direğin dibinden dışarıya çıktı.
48'Gelşien Beşiktaş atağında ceza sahası ön çizgisinde Gökhan Süzen kaleye sert bir şut gönderdi. Görkem'e çarpan top az farkla auta çıktı.
47'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay ceza sahasına ortasını yapmak isterken Adem araya girip topu kornere gönderdi.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı SB Elazığsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

ELAZIĞSPOR 1-1 BEŞİKTAŞ İLK YARI SONA ERDİ

45+1' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında rakip yarı alanda sol kanatta Veli aldığı topu hiç bekletmeden ceza sahasına sokulan Holosko'ya gönderdi. Holosko karşı karşıya pozisyonda topu Ivesa'nın üzerinden aşırarak beraberlik golünü attı.
45+1' GOL Holosko
45' Maçın ilk yarısına 1 dakika uzatma eklendi
44'Beşiktaş son bölümlerde beraberlik golünü bulmak adına daha fazla rakip yarı alanda bulunuyor.
43'Sağ kanattan Beşiktaş atağında topla en son Oğuzhan buluştu ve ceza sahası sağ çaprazından sert bir şut çekti ama top Görkem'e çarptı ve uzaklaştı.
42'Adem Alkaşi kendi yarı sahasında riskli hareketler yapınca Olcay topu tam almak üzereyken Adem topu taca gönderdi. Ardından gelişen siyah beyazlı ekip atağında ceza sahasına yapılan ortada Holosko'dan önce Ivesa topun kontrolünü sağladı.
41'Hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında sol kanatta Sane, İbrahim Toramdan'dan sıyrılamadı ve İbrahim topu uzaklaştırdı.
40'Beşiktaş'ta Sinan Kurumuş oyundan çıkarken Escude oyuna dahil olan isim oldu.
39'Fernandes atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı ama ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı.
38'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Holosko aldığı topla son çizgiye kadar indi ve ortasını yapmak isterken savunma topu kornere gönderdi.
37'Bu dakikayı Beşiktaşlı oyuncuların kendi yarı alanlarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
36'SB Elazığspor, Beşiktaş'a göre son bölümlerde topa biraz daha fazla hakim olarak ikinci golü bulmaya çalışıyor. Siyah beyazlı ekip ise bu dakikalarda daha çok kontra atağı tercih ediyor.
35'Gelişen ev sahibi ekip atağında Serdar Gürler sağ kanatta topla buluştu ve son çizgiye kadar indi ardından ceza sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı.
34'Mücadelede tempo bu dakikalarda biraz daha düşmüş durumda.
33'Bordo beyazlı ekip savunmasında sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen Köksal'a uzun bir pas gönderildi. Köksal ceza sahası için topu kontrol edip Gökhan'dan sıyrıldı ardından topu ceza sahasındaki diğer arkadaşlarına göndermek istedi ama topa Sivok müdahale etti.
32'Beşiktaş atak yönüne göre sol kanattan Fernandes'le köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topu Köksal uzaklaştırdı. Ardından yine sol kanatta Fernandes topla buluştu ve bir orta daha yaptı ama savunma yine gelen topa yerinde müdahale etti.
30'SB Elazığspor atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topa Orhan Ak kafa topu mücadelesinde rakibine faul yaptı.
29'Beşitaş tehlikeli geldi. Önce orta yuvarlak yakınlarından ceza sahasına gönderilen ortada Oğuzhan ceza sahası ilk metrelerinde rakibinden sıyrılıp arkadaşına pasını verdi ama savunma araya girdi. Ardından sağ kanattan devam eden atakta ceza sahasına bir orta daha gönderildi ama yine ev sahibi ekip savunması topu uzaklaştırdı.
28'Kısa paslarla rakip yarı alana geçen Beşiktaş'ta Tomas Sivok rakip yarı alan ortalarından pasını sol kanattaki Olcay'a gönderdi ama top çok hızlı olunca doğrudan taca çıktı.
26'Yine gelişen ev sahibi ekip atağında topla sağ kanatta Adem buluştu. Adem ceza sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu taca gönderdi.
25'Bu kez hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında Köksal orta alandan aldığı topla ceza sahasına kadar gitti ve pasını sol kanattaki Sinan'a verdi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
24'Bordo beyazlı ekip atağında rakip yarı alanda Sane top kaybı yapınca Beşiktaş kontra atağa çıktı ve topla sol kanatta Olcay buluştu ama Olcay son çizgi yakınlarında topu kaybetti.
23'Orta yuvarlak içinde ikili mücadele sırasında Fernandes yerde kalınca İlker Meral serbest vuruşu verdi. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına hareketlenen Holosko ceza sahası içinde topla buluştu ardından rakibinden sıyrıldı ve karşı karşıya pozisyonda çok kötü bir vuruşla topu dışarıya gönderdi.
22'Gelişen Beşiktaş atağında Olcay sol kanattan son çizgiden ceza sahasına ortasını gönderdi ama Ivesa çıkıp topun kontrolünü sağlayan isim oldu.
21'Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Serdar Gürler topu Sinan Kurumuş'tan kaptı ama topu ayağından açınca top taca çıktı.
20'Ev sahibi ekipte sağ kanatta Adem rakip yarı alanının ilk metrelerinden ceza sahasına uzun bir orta yaptı ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
19'Siyah beyazlı ekipte Holosko, rakip yarı alanının ilk metrelerinden ceza sahasına hareketlenen Olcay'a uzun bir pas gönderdi ama top Olcay'ı aşıp kaleci Ivesa'da kaldı.
18'Bu dakikayı her iki takımın karşılıklı pas kayıplarıyla geride bıraktık.
17'Sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına yapılan ortada McGregor çıkıp topu kontrol etti ardından Sinan, McGregor'a faul yaptı.
16'Beşiktaş savunmasında İbrahim hatalı bir pas verince ev sahibi ekip ani bir atak yakaladı. Serdar ceza sahası sağ kanadında topla buluştu ve pasını Köksal'a verdi. Köksal biraz yüksekten gelen topa penaltı noktası yakınlarında yarım vole vuruşu yaptı ama top yandan dışarıya çıktı.
15'İlk 15 dakikalık bölümde maçta tempo çok fazla olmamasına rağmen her iki takımda karşılıklı ataklara gol aramaya devam ediyor.
14'Fernandes atak yönüne göre sağ kanattan korneri kullandı ve ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı. Ardından sol kanatta topla Veli buluştu ve o da ceza sahasına ortasını gönderdi ama yine savunma pozisyonu uzaklaştırdı.
13'Siyah beyazlılarda Oğuzhan orta alandan aldığı topla ceza sahası içine kadar gitti ve vuruşunu yaptı ama savunmaya çarpan top kornere gitti.
12'Ev sahibi ekip yarı alanında ikili mücadele sırasında Sedat Bayrak kısa bir süre sakatlık geçirdi ve tedavi için oyun alanının dışına çıktı.
11'Ardından hızlı bir atak daha geliştiren ev sahibi ekip atağında ceza sahasına hareketlenen Sinan'a uzun bir pas gönderildi. Top biraz hızlıydı ve kaleci McGregor'da kaldı.
10'SB Elazığspor sağ kanattan hızlı bir şekilde Adem'le rakip yarı alana geçti ve Adem pasını sol kanattaki Sinan'a verdi ama Sivok araya girip tehlikeyi önledi.
9'Beşiktaşlı oyuncular kısa parlarla rakip yarı alana geçti ve topla en son Holosko ceza sahası ön çizgisinde buluştu ve pasını ceza sahasına hareketlenen Sinan'a verdi. Sinan'dan önce Ivesa çıktı ve topa sahip oldu.
7'Sol kanattan yine ev sahibi ekip atak geliştirdi ama Köksal'dan önce Sivok topa hakim oldu ve kalecisi McGregor'a pasını verdi.
5'Sağ kanattan SB Elazığspor atağında İbrahim Toraman, Serdar Gürler'e yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen topta karambol oluştu ve kale sahası ön çizgisinde Görkem topa vuruşunu yaptı ve top herkesin bakışları arasında ağlarla buluştu.
5' GOL Görkem
3'Gelişen ev sahibi ekip atağında Sinan Kaloğlu, Sane'den aldığı topla ceza sahası içinde sol çaprazdan kaleye şut gönderdi ama McGregor direk dibinde topa müdahale etti.
2'Karşılaşmanın başlamasıyla beraber Beşiktaşlı oyuncular kendi yarı sahalarında paslaştıktan sonra sol kanatta hareketlenen Olcay'a uzun bir pas gönderildi ama top taca çıktı.
1' Karşılaşma Beşiktaş'ın vuruşuyla başlıyor. Her iki takıma da başarılar...

Elazığspor

Ivesa
Orhan Ak
Marvin
Köksal
Sedat Bayrak
Ahmet Görkem
Mustafa Sarp
Adem
Sane
Sinan Kaloğlu
Serdar Gürler

Beşiktaş

McGregor
Hilbert
İbrahim Toraman
Sivok
Gökhan Süzen
Holosko
Veli Kavlak
Fernandes
Oğuzhan
Olcay
Sinan Kurumuş