Ergin Ataman: Finalde Çok Daha İyi Oynayacağız

Spor Toto Erkekler Basketbol Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasında Galatasaray Medical Park rakibi Banvit’i uzatmalarda 81-68 yenerek finale yükseldi.

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, finalade daha canlı ve diri bir basketbol oynayacaklarını söyledi.

Spor Toto Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Galatasaray Medical Park, Banvit’i uzatma periyodu sonunda 68-81 mağlup ederek finalde Fenerbahçe Ülker’in rakibi oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, iyi başladıkları maçta son dakikalarda kaybetme noktasına geldiklerini söyledi.

Ataman, “Maçın başından itibaren 33. dakikaya kadar her şey planlı gelişti. Savunmada içeriyi çok iyi kapattık. İkili oyunlarda ve hucumlarda doğru atışları bulduk. Takım bir anda durdu. İkili oyunlarımızı Banvit durdurdu. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı kaybetme noktasına geldik. Uzatmada Gordon şov vardı. Finaldeyiz. Finalde çok daha diri ve iyi oynayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Galatasaray oyuncusu Cenk Akyol ise 3 periyot rahat götürdükleri karşılaşmada Banvit’in oyuna hakimiyet kurduğunu söyledi.

Akyol, “Birazda konsantrasyonumuz düştü maçın sonuna doğru. Uzakta bölümünde zor bir galibiyet aldık.” diye konuştu.

YALÇIN KÜÇÜKÖZKAN: HAKEMLER DENGELİ DEĞİLDİ

Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene maç esnasından iki teknik faul nedeniyle karşılaşmadan diskalifiye edilmesi nedeniyle Yardımcı Antrenör Yalçın Küçüközkan, oyuna istedikleri şekilde başlayamadıklarını söyledi.

3. Periyotta takımın kendine geldiğini ifade eden Küçüközkan, hakemlerin maçı dengeli yönetmediğini kaydetti.

Küçüközkan, “Sonuçta mücadeleyle beraberliğe getirdiğimiz maçı bütün takım kazanmaya çok inandık. Maçın stresinden dolayı hakemleri eleştirmeyeceğim. Çok dengeli olduklarını düşünmüyorum. Orhun Ene’nin tepkileri karşılıklı çok dengeli düdüklerin olmadığı için. Sonuçta bir emek veriyoruz ve bu kupayı kazanmak için herkes ter döküyor. Yapılan hatalara stresle tepki gösteriyorsunuz. Orhun Ene atıldıktan sonra bütün guardımız düştü ve takım inancını yitirdi.” ifadelerini kullandı. Banvit oyuncusu Kenan Bajramovic de Galatasaray’ı tebrik ederek, “Ribauntlarda zayıf kaldı. İlk 3 çeyrekte yumuşak bir oyun ortaya koyduk. 4. Çeyrekte geri gelmeyi başardık.” şeklinde konuştu.