Bursaspor Genel Sekreteri Uslu Açıklaması

Katar'da yapılan Avrupa Kulüpler Birliği Toplantısı'nda Bursaspor'u temsil eden genel sekreter İlhan Uslu, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Uslu, yaptığı açıklamada, toplantıda Avrupa Kulüpleri'nin 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın organizasyona nasıl hazırlandığının anlatıldığını, böylelikle Avrupa'nın üst düzey kulüplerinin de desteğini alarak, Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi konusunda yapılan eleştirilerin bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Avrupa Kulüpler Birliği'nin 10. Genel Kurulu'na 153 üye kulübün temsilcilerinin katılımıyla yapıldığına işaret eden Uslu, Katar'ın 2022 projesinin de detaylı olarak anlatıldığını belirtti.

Uslu, katılımcılara özel 3 boyutlu bir gösteri sunularak, bazı stadyumlarda incelemelerde bulunulduğunu dile getirerek, ''Toplantının bir diğer önemli maddesi de şu an ki Avrupa kupaları formatının oylamaya sunulmasıydı. Kulüp temsilcilerinin yüzde 75'i şu an ki formattan memnun olduklarını belirtirken, yüzde 92'si şu an ki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi işleyişinin aynen devam etmesi gerektiğini belirttiler. Yüzde 61'i ise Avrupa Ligi Kupası'nı kazanan takım ve finalistinin bir sonraki yılın Şampiyonlar Ligi grup aşamasına direk olarak katılması yönünde görüş belirtti'' dedi.

Toplantıda ayrıca, ''üçüncü şahısların futbolcular üzerindeki hakları'', yeni bir ''Kadınlar Futbol Komitesi''nin oluşturulması ve ''Finansal fair-play'in güncellemeleri'' konularının üzerinde durulduğuna dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti:

''Bu konuda önemli bilgiler verildi.

Ayrıca bu toplantıya ilk defa Avrupa dışından takımların temsilcileri de davet edildi. Avrupa kulüpleri ile dünyanın diğer önemli kulüpleri arasında iletişim geliştirilmesi için bir 'workshop' düzenlendi.

Bu 'workshop'a diğer kıtaların önemli kulüplerinin temsilcileri katıldı ve karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Toplantı çok verimli geçti.''

Uslu, 6 Şubat Çarşamba günü Doha'da oynanan İspanya-Uruguay maçını ünlü Teknik Direktör Bernd Schuster ile birlikte izlediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Vedat Yücebaş

Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA