Sedat Doğan: Melo Kesinlikle Tükürmedi, Adil Bir Karar Bekliyoruz

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Melo’nun Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup’a kesinlikle tükürmediğini ve Tahkim Kurulu’ndan adil bir karar beklediklerini söyledi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi mücadelesinde Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle oyundan atılan Melo, Tahkim Kurulu'nda savunmasını yaptı. 45 dakika içeride kalan yıldız oyuncu basın mensuplarına açıklama yapmadan TFF Binası’ndan ayrıldı.
Melo ile birlikte duruşma katılan Yönetici Sedat Doğan, gazetecilere konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Tahkim Kurulu’nun son yıllarda hakem raporlarının yanı sıra görüntüleri de delil olarak kabul ettiğini ifade eden Doğan, “Bunu rakibimizin oyuncusu Meireles’in olayında da gördük. Biz zaten Tahkim Kurulu’na müracaat etmeden önce görüntüleri izledik. Kesinlikle oyuncumuzun bir tükürme hareketi yok. Zaten Melo tükürmüş olsaydı Tahkime bile gelmezdik. Biz Melo’nun tükürmediğine ikna olduk. Biz Tahkim Kurulu'ndan bu cezanın kaldırılmasını istiyoruz. Meireles olayındaki gibi adil bir karar istiyoruz. Futbolcumuz zaten haksız bir kırmızı kart gördü ve bir maç ceza aldı. Umarım akşam en doğru kararı öğreniriz.” dedi.

Heyet huzurunda görüntülerin 4-5 defa tekrar tekrar izlendiğine vurgu yapan Sedat Doğan, “Zaten görüntülerde bile o gün yağan kar taneleri net bir şekilde görülüyor. Oyuncumuz olayda Brezilya’da ‘Ben senden korkmuyorum’ şeklinde bir duruş yaptığını söyledi.

Zaten olayda da Melo çok sakindi, hiçbir görüntüde tükürme yok. diye konuştu.