Hentbol Açıklaması

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Hüsnü Kemal Durak, Süper Lig'in yeni takımı olmalarına rağmen, ligin iyi takımlarından biri olduklarını söyledi.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada, ligin beklenenden çok önce başlatılmasının mevcut yapı ve potansiyelleri için dezavantajlı bir durum oluşturduğunu, buna rağmen ligde başarılı olduklarını belirtti.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nün tarihinde ilk kez bu sezon Süper Lig'de mücadele ettiğini vurgulayan Durak, şöyle devam etti:

''Bu gerçeği bilerek yola çıktık. Sezon başında ilk hedefimiz, ilk kez mücadele vereceğimiz ligi tanımak ve ligde kalmaktı. Takım olmalı, sistem kurmalı ve herkes yapabileceklerinin en iyisini yapmalıydı. Üst düzey bir ligde mücadele etmenin zorluklarını biliyorduk. Elimizde bulunan yıllık antrenman programını ve temel ilkeleri disiplin ve düzen içinde uyguladık. Kısa sürede çok yönlü geliştirici çalışmalarla güç gelişimi sağladık, takım oyunu oynayarak sporcularımızın yetenekleri, öz güvenleri, paylaşım, dayanışma ve yakınlaştırma isteklerini güçlendirdik. Bu çalışmalar sonucunda takım ruhu, mücadele gücü ve temposu yüksek olan hentbol felsefemizi göstermeye başladık. Sınırlı kadromuzla elde edilen şey gerçekten çok büyüktür. Süper Lig'in yeni takımı olmamıza rağmen, ligin iyi takımlarından biri olduk.''

Durak, istikrar için durmadan çalışmak, gelecek günlerin de hesabını yaparak altyapıya önem vermek ve desteklemek gerektiğinin bilincinde olduklarına dikkati çekerek, yüzlerce minik yüreğe hentbol öğretmeye ve geleceğin yıldızlarını yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Başarılarının en büyük etkeninin yürekli taraftarlar olduğunu ifade eden Durak, vefakar taraftarının kendilerine itici güç olduğunu vurguladı, başarılarında büyük payı olan yönetim kuruluna, sporculara ve gönülden destek veren seyircilere teşekkür etti.

Muhabir: Zekeriya Sarıhan / Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban

Kaynak: AA