Galatasaray Medical Park, Yarı Finalde

Spor Toto Erkekler Türkiye çeyrek final maçında Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes’i 72-64 yenerek yarı finale yükseldi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşmasında Galatasaray Medical Park’ı tebrik ederek başlayan Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, “İyi hazırlanmıştık, ilk devre de iyi oynadık. İkinci devre ise basketbol oynamaktan çok başka şeylerle ilgilenmeye başladık. Bu bizi oyun ritminden çıkardı. Takım oyununun önceliğine geçen bir şeyler oldu. Neticesinde kaybettik” dedi.

Zor bir maç olduğunu ifade eden Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, “Anadolu Efes’in buraya formda geldiğini de biliyorduk ayrıca bizim malum sıkıntılarımız var. Maçın başından istediğimiz savunmayı sahaya yansıttık. İlk devre rakibimizi 36 sayıda tutuk ama boş atışlar yaptık. İkinci yarı ise aynı savunmaya devam ettik. Onun üzerine beş kişi adam değişmeli sürekli savunma ile Anadolu Efes’i hücum düzeninin dışına çıkarttık ve başarılı olduk. Bu sefer daha iyi atışlar sokmaya başladık ve kazandık. Yarınki rakibimiz Banvit son yılların en organize basketbolunu oynayan takımlardan birisi. Geçen yıl Beşiktaş ile final oynayan bir takım. Çok zor bir mücadele bizi bekliyor. Bugün kazandık ama yarınki Banvit maçı apayrı olacak. Yarınki maçı kazanıp finale kalmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA