Fenerbahçe Ülker Yarı Finalde

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka’yı 77-69 yenerek yarı finale yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve tonsillit nedeniyle hastanede olduğu için yer almadı. Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Luca Dalmonte, oyuncularının oyunda çok büyük katkıları olduğunu ifade ederek, “Oyuncuların hepsi aynı hedefe kilitlendi. Bütün oyuncular sahada gerekeni yaptılar. Bu maçın ne kadar zor geçeceğini biliyorduk. Karşıyaka en iyi basketbol oynayan takımlardan biri. Hem kazanma şeklimizle hem de maçı kazanmamızla bir tatmin içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Oyunda çok iyi olmadıklarını söyleyen Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, “Sahada güçlüydüler ve bizden daha serttiler. Hakem de bu sertliğe izin verdi. Mücadele anlamında takımımdan ben memnunum. Arada kadro ve kapasite olarak farklılıklar var. Sadece Fenerbahçe Ülker için bence bu yarı final maçı değil bir devamlılık maçı için çok daha önemliydi. Bizde istiyorduk. Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkıp oradan da şampiyon olmak. Aradaki kadro farkını Fenerbahçe sahaya güçlü olarak yansıttı” diye konuştu.

Kaynak: İHA