Luca Dalmonte: Takım Olarak İyi Oynadık ve Kazandık

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası ilk maçında Fenerbahçe ÜLker, Pınar Karşıyaka’yı i 77– 69 mağlup ederek kupada adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe Ülker Baş Antrenör Yardımcısı Luca Dalmonte de, takımındaki her oyuncunun sahada en iyi performansını ortaya koyduğunu belirterek, “Çünkü hepsi aynı hedefe kilitlendi. Bütün oyuncular sahada gerekeni yaptılar.” diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda Baketbol Türkiye Kupası sekizli finallerinde ikinci maç Fenerbahçe ile Pınar Karşıyaka arasına oynandı. Karşılaşma Fenerbahçe’nin 77 - 69 üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşma sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Baş Antrenör Yardımcısı Luca Dalmonte, alınan galibiyette tüm takımın payı olduğunu söyledi.

Dalmonte, “Takım oyuncularının çok büyük katkıları var. Bütün takım olarak kazandık. Çünkü hepsi aynı hedefe kilitlendi. Bütün oyuncular sahada gerekeni yaptılar. Bu maçın ne kadar zor geçeceğini biliyorduk. Karşıyaka en iyi basketbol oynayan takımlardan biri. Hem kazanma şeklimizle hem de maçı kazanmamızla bir tatmin içinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Ülker oyuncusu Kaya Peker de zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Oyunda savunmayı iyi yaptıklarını ifade eden Peker, “Son periyotta savunmamızı daha da arttırarak maç boyu yapmak istediklerimizi gerçekleştirdik. Önemli olan bizim için savunma. Savunmayı yaptığımız sürece her maçı kazanırız. Ben kupada yarı finale çıktığımız için mutluyum. Önümüzdeki maçları da kazanıp taraftara kupayı kazandırmak istiyoruz.” diye konuştu.

SARICA: OYUNCULARIMIN MÜCADELESİNDEN MEMNUNUMPınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca ise Fenerbahçe Ülker karşısına kazanmak için çıktıklarını ancak kadro farkının sahaya yansıdığını söyledi.

Sarıca, “Bizim için kazanıp devam etmek istediğimiz bir maçtı. Oyun anlamında çok iyi değildik. Sahada güçlüydüler ve bizden daha serttiler. Hakem de bu sertliğe izin verdi. Mücadele anlamında takımımdan ben memnunum. Arada kadro ve kapasite olarak farklılıklar var. Sadece Fenerbahçe Ülker için bence bu yarı final maçı değil bir devamlılık maçı için çok daha önemliydi. Bizde istiyorduk. Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkıp oradan da şampiyon olmak. Aradaki kadro farkını Fenerbahçe sahaya güçlü olarak yansıttı.” dedi.

Pınar Karşıyaka oyuncusu Evren Büker de, Fenerbahçe’nin favori olduğu maçta ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Büker şöyle devam etti: “Maça fena başlamadık. 3. Periyoda kolay basketler atamadık. Fenerbahçe’de bizi cezalandırdı. Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe favoriydi ama bizde çok iyi maçlar çıkardık ve bir yenisini eklemek istiyorduk ama olmadı. Daha çok yolumuz var. Çok maç oynayacağız böyle. Kısa zamanda toparlanıp gelecek maçlara bakmamız gerekiyor.”SİMONE PİANİGİANİ HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımının doktoru Koray Tarımcı'nın yapmış olduğu muayene sonunda, Baş antrenör Simone Pianigiani'nin; yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve tonsillit nedeniyle Spor Toto Türkiye Kupası için bulundukları Eskişehir'de hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındığı öğrenildi .