Genç Tekvandocu Müsabakalara Katılabilmek İçin 18 Saat Uçuyor

Gurbetçi tekvandocu Cem Mehmet Kahraman (16), antrenmanlarını Avustralya’da, müsabakalarını da Türkiye'de yapıyor.

Kahraman, Türkiye’deki karşılaşmalara çıkabilmek için 18 saat uçak yolculuğu yapıyor.
Babası Mesut Kahraman’ın Avustralya’da açtığı tekvando kulübünde yetişen Cem Mehmet, bu spor dalında ileri seviyede olduğu için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Avustralya’da en büyük desteğinin babasının tekvando kulübü olduğunu dile getiren Kahraman, 3 yaşında babasının büyük destekleriyle bugünlere geldiğini ifade etti.

Kahraman'ın 1 Avrupa şampiyonluğu, 1 Türkiye şampiyonluğu, 2 kez Türkiye ikinciliği, 1 kez de üçüncülüğü bulunuyor.
Türkiye’de Kocaeli Belediye Kağıtspor Kulübü adına müsabakalara katılan Kahraman, Avustralya’dan Türkiye’ye Dubai üzerinden uçakla 18 saatte aktarmalı olarak ulaşabiliyor. Kahraman, tekrar dönüşte de aynı güzergahtan 18 saat daha uçak yolculuğu yaparak Avustralya’ya dönüş yapıyor. Avustralya’da spor öğretmenliği bölümü ikinci sınıfa devam eden Kahraman, okul takımının da birincisi.
Avusturalya'dan Türkiye'ye geliş ve gidişini yolculuğunu yorucu olduğunu ifade eden Kahraman, ancak hedefleri uğruna bu zahmete katlandığını anlatıyor. Hedefinin ise olimpiyat şampiyonluğu olduğunu açıklayan genç sporcu, bu yıl Alanya’da yapılan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda karşılaşmada yere düşerek kolu çıktı. Şampiyonluk için geldiği Alanya’da yaşadığı talihsizlik nedeniyle üzüntülü olduğunu dile getiren Kahraman, gelecek yıl yapılacak olan şampiyonluğa katılmak için şimdiden çalışacağını kaydetti.

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ise tekvandoda gelecek vaat ettiğini söylediği Kahraman’ın kilometrelerce süren yolculuğa katlanmasının onun bu spora ne kadar önem verdiğini göstergesi oluğunu ifade etti.