Barbaros Hayrettin Spor Kulübü Kuruldu

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ferdi spor ve sporcuları desteklemek için Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nü kurduklarını bildirdi.

Yıldız, Barbaros Mahallesi'ne ferdi spor ve sporcular için profesyonel ekiplerin de kullanabileceği nitelikte çok donanımlı bir antrenman salonu yaptıklarını hatırlattı.

Salonun uzun yıllar KASKİ Spor Kulübü'nce kullanıldığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

''KASKİ, bu yıl sadece bayan basketbolu üstlenince diğer spor ve sporcular sahipsiz kalmasın düşüncesiyle biz de Barbaros Hayrettin Spor Kulüb'ünü kurduk. Barbaros Hayrettin ya da namı diğer Hızır Hayrettin Reis, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de önemli bir kahramanı. Herkesin hayatını okuması gerektiğine inandığım kahramanımızın ismi Barbaros Mahallesi'ndeki salonumuzla buluştu. Bu salonu kullanan yaklaşık bin kadar sporcu var. Halktan gelenlerin, gençlerin ve hanımların beden eğitimi çalışabildikleri bölümler bulunuyor. Beden eğitimi bölümünde okuyan Son sınıf öğrencileri de burada çalışanlara destek veriyor. Ferdi çalışmalara kol kanat germek için kurduğumuz kulüp hayırlı, uğurlu olsun.''

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Mustafa Yıldız

Kaynak: AA