İlkay, Avrupa’nın En İyi 11’inde

Almanya Futbol Ligi Bundesliga’da bu sezon en fazla topla buluşan futbolcu seçilen Borussia Dortmund’un Türk yıldızı İlkay Gündoğan’dan bir başarı daha geldi.

İlkay, European Sports Media’nın (ESM) ocak ayının en iyi 11’ine seçildi.Gösterdiği müthiş performansla takımı Borussia Dortmund’un hem Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkmasını hem de Bundesliga’da Bayern’in en yakın takipçisi olmasını sağlayan 22 yaşındaki yıldız futbolcu, ESM’in seçtiği Avrupa’nın en iyi 11’ine 3. kez seçildi.Avrupa’nın futbol ağırlıklı spor dergilerinden oluşan ESM, her ay ve yılda bir kere Avrupa futbolunun en iyi 11’ini seçiyor. Avrupa futbolunun yıldızları arasında kendisine yer edinmeye başlayan İlkay Gündoğan, ESM’in yanı sıra World Soccer Magazine, Kicker, Frankfurter Allgemeine Zeitung gibi önemli magazin ve gazetelerin de ocak ayının en iyi 11’ine seçildi.ESM’in belirlediği Avrupa’nın en iyi 11’inde, şu isimler yer alıyor:
Kaleci: Thibaut Courtois (Atletico Madrid)
Defans: Pablo Zabaleta (Manchester City), Leighton Baines (FC Everton), Dante (Bayern Münih), Patrice Evra (Manchester United)
Orta saha: Andres İniesta (Barcelona), Frank Lampard (Chelsea), İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund)
Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Edinson Cavani (Napoli).